2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

TSO'ya ziyaretçi akını

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın(TSO) 13 Şubat 2009 tarihinde yapılan seçimlerinin ardından göreve gelen yeni yönetimi, ziyaretçi akınına uğruyor.


Bugün gerçekleşen ziyaretlerden ilki Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Canik İlçesi Belediye Meclis üyelerinden oluşan heyetle başladı. Başkan Genç ve beraberindeki heyeti Meclis Başkanı Sedat Demirci ve Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz karşıladı.
'Değişim' sloganıyla yola çıkan ve oda seçimleri sonrasında göreve gelen yeni yönetime başarılar dileyen Genç, illerin sosyoekonomik gelişmişliği yakalaması için sanayinin ve ticaretin çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Genç, yatırımlarla büyüyen şehrin daha fazla insan, daha fazla istihdam ve dolayısıyla daha fazla gelişmiş olacağını belirterek, Samsun'a yeni yatırımcılar getirilmesi konusunda da TSO'nun öncülük etmesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında Canik ilçesinin de Samsun'un en hızla gelişen bölgelerden biri olduğuna dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şu an itibariyle 65 bin nüfuslu bir bölge olan Canik'in şehirleşmeye müsait yapısıyla 2025 yılında nüfusunun 300 bine ulaşacağını iddia etti.


Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise değişim anlayışlarını Samsun'u hep daha iyiye taşımak adına, değişen ihtiyaçlara ve beklentilere de cevap bulmak adına ortaya koyduklarını söyledi. Murzioğlu, "Biz bu hedefle yola çıktık ve üyelerimizin teveccühü ile bu görevi devraldık. Bu bir bayrak yarışıdır, içinde yenilik ve değişim heyecanı taşıyan yönetim kurulu üyelerimizle bu bayrağı hep daha ileriye götürme çabamız
devam edecektir" dedi.

SAMSİAD'DAN ZİYARET
Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri de bugün Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, yeni yönetime başarılar dileyenler arasında yer aldı. SAMSİAD Başkanı Resul Tüfekçi , Başkan Yardımcısı Servet Akgüner ile Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretinde TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri vardı. SAMSİAD Başkanı Resul Tüfekçi ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, şehirlerin ekonomik hayatında Ticaret ve Sanayi Odalarının çok önem taşıdığını ve birçok meslek örgütüne de öncülük yaptığını kaydetti. Tüfekçi, "Biz sizin koltuk sevdalısı olmadığınızı ve sadece hizmet için burada olduğunuzu biliyoruz. Daha önceki dönemlerde TSO ile yakalayamadığımız işbirliğini bu dönemde yakalayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
TSO Başkanı Murzioğlu ise tek gayelerinin Samsun' a hizmet olduğunu ifade ederek, "Birlikten kuvvet doğar derler, şu an da arkamızda çok büyük bir kitle var. Biz bu kitleyi ne kadar büyütebilirsek Samsun'un önündeki engelleri o kadar kolay kaldırırız" şeklinde konuştu.
Öte yandan, Samsun Organize Sanayiciler Derneği üyeleri de TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret ederek, hem başarı dileğinde bulundular hem de bölgenin sorunlarına değindiler.

MÜSİAD'DAN ZİYARET
Yoğun ziyaretçi trafiğinde Samsun TSO ziyaret eden bir başka heyet ise MÜSİAD Yönetim Kurulu oldu.
TSO Başkanı Murzioğlu'na başarı dileklerinde bulunan MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Mehmet Köse, değişimin sadece kişilerde değil, anlayışta olması gerektiğine inandıklarını belirterek, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni yönetiminin bunun en güzel örneğini oluşturacağını söyledi. Köse, 20 yıl öncesinde Samsun'un bir ticaret kenti olduğunu ve ülke ekonomisinde 8'inci sıralarda bulunduğunu ama bugün ise 40'ıncı sıralara kadar düştüğünü ifade ederek, "Bunun en büyük sebeplerinden biri Samsun'un teşvikte uğradığı mağduriyettir. En azından bundan sonrası için teşvik konusunda mutlaka çok ciddi çalışmalar yapılmalı ve sadece makine imalatında değil,tarım alanında da teşvik sağlanmalıdır" dedi. Samsun TSO'nun yeni yönetiminden çok ümitli olduklarını da sözlerine ekleyen MÜSİAD Başkanı Mehmet Köse, "Size elimizden gelen desteği vereceğiz" ifadesini kullandı.
TSO Başkanı Murzioğlu ise MÜSİAD Yönetim Kurulu'nun iyi dileklerinden çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Sizin desteğiniz ve teşvikiniz bize her zaman güç verir, bize yönelik olumlu veya olumsuz bütün eleştirilerinizi paylaşmanızı diliyoruz. Bu paylaşımın çok büyük katkıları olacaktır" şeklinde konuştu.

DSP HEYETİNDEN ZİYARET
DSP Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ceyhun Karamangil ve partililerden oluşan bir heyet de Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan DSP Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Karamangil, Samsun'da meclisi olan 3 kurum olduğunu bunlardan birinin de Samsun TSO olduğunu belirterek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'nın görevinin de belediye başkanı görevi kadar önemli olduğunu söyledi.
Başkan Murzioğlu ise, "Belediyeler bir şehrin kalkınmasının sosyal yönünü, Ticaret ve Sanayi Odaları ise ekonomik yönünü teşkil ederler. Bu anlamda belediyelerin ürettiği istihdam oluşturacak her türlü projeye destek vermeye hazırız" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 18:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?