6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tsunamiyi andıran dev dalgalar

Karadeniz'deki fırtına, tsunamiyi andıran dev dalgaların oluşmasına yol açtı.

Tüm yurtta etkisini sürdüren kar yağışlı ve soğuk hava, bugün Samsun'da da hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Karadeniz'de tsunamiyi andıran dev dalgalar gemilerin açığa demir atmasına ve balıkçıların ava çıkamamasına neden oldu. Samsun'da dün akşamdan beri etkili olmaya başlayan elverişsiz hava şartları, Karadeniz'de dalga yüksekliğinin 4-5 metreye kadar yükselmesine neden olurken, balıkçıların da ava çıkmasını engelledi.

Yağışla birlikte etkili olan ve zaman zaman 40 kilometre hızla esen rüzgar,
Karadeniz'de dev dalgalar oluşturdu. Yaklaşık 4-5 metre yüksekliğine ulaşan dev dalgalar, Samsun sahilindeki şehir mobilyalarının, sahil yolunun üzerine çıktı. Özelikle dolgu yapılan bölgelerde ve sahil yolunda kıyıya ve kayalara çarpan dalgalar, metrelerce yükseğe sıçradı, yol kenarındaki elektrik direklerinin boyunu aştı.

Dalgalar nedeniyle bazı yük gemileri açığa demir atarken, bazıları da limana sığındı. Dalgaların yüksekliği ise bazı vatandaşlara ilgi uyandırdı, kimisi fotoğraf çekerken, kimisi ise kıyıya vuran dev dalgaları izleyip vakit geçirdi. Çocuklar ise kıyıya vuran dalgalarla oyun oynadı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 15:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?