5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Tüketiciler bankalardan şikayetçi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, tüketicilerin en çok banka aracılık hizmetlerinden şikayet ettiğini söyledi. 

Tüketici Hakları Derneği Samsun Şubesi'nin organize ettiği Karadeniz Bölge Toplantısı'na katılmak üzere Samsun'a gelen Turhan Çakar, Türkiye'de tam anlamıyla oluşmuş bir tüketici bilinci olmadığını belirtti. Çakar, "Bankaların kredi kartları ve vermiş olduğu hizmetlerden aldığı yüksek ücretler vatandaşların en çok şikayet konusu. Banka sözleşmelerinde tüketicinin korunması kanununa aykırı haksız yükümler hala devam ediyor. Sözleşmenin bir sureti tüketiciye verilmiyor" dedi. 

Türkiye'de tüketicilerin giderek haklarını öğrenmeye başladığına dikkat çeken Çakar, "Bize gelen şikayetler her yıl artıyor. Ancak, Türkiye'de tam anlamıyla oluşmuş bir tüketici bilinci yok. Avrupa'da ihracatın artmasında ve dünya pazarına bir malın yayılmasının altında bilinçli tüketici yatıyor. Türkiye'de insanlarımız genetik yapısı değiştirilmiş birçok ürünü kullanıyor. Bilinçsiz tüketim nedeniyle Türk insanı hem kendini zehirliyor hem de çevresini zehirliyor. Yani harakiri yapıyor. Ancak, bunun hala farkında değil. Tüketicilerimiz ne yediğini, ne kullandığını sorgulamıyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 19:23:18
Güncelleme :11 Kasım 2006 Cumartesi 19:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?