6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Turizm Haftası'na çoşkulu başlangıç

Samsun'da, Turizm Haftası kutlama programı kapsamında ilin tarihi anlatılırken, tüm ilçeler de stand açarak tanıtım yaptı.

Toplumda turizm bilincini geliştirmek amacıyla, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) kutlama programı düzenlendi.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Vali Yardımcıları, kamu kurum müdürleri, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının katıldığı kutlama programının açılışında konuşan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'un her köşesine dönük ciddi çalışmaların başlatıldığını ve hızla devam ettirildiğini söyledi. Samsun'un yeşili ve mavisiyle güzellikler diyarı olduğunu belirten Güzeloğlu, "İlimizin her köşesini, yapılacak ciddi yatırımlarla değerlendirmeliyiz. Çünkü çok büyük doğal zenginliğe sahip.

Turizm şehri ve marka diyarı olarak çalışmalıyız. 2008 bizim önceliğimiz. Merkezi ve yerel otoritenin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla turistik ve turizm potansiyeli artırılacak. Konaklama ihtiyaçları giderilecek" dedi.


Konuşmanın ardından AKM Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde Ankara Yerel Tarih ve Kültür Derneği tarafından "Samsun'un Tarihini Gün Işığına Çıkarıyoruz" sloganıyla düzenlenen "1850-1950 Yerel Tarih Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi. Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri, 350 fotoğraf olmak üzere 500 dokümanın olduğu serginin açılışını yaparak gezdi. Daha sonra 13 ilçenin yer aldığı standlar gezildi. Vali Güzeloğlu ve katılımcılar, yöresel yiyeceklerin tadına baktı, kaymakam ve belediye başkanlarından ilçe hakkında bilgi aldı. '1850-1950 Yerel Tarih Sergisi'nin 15 Nisan-02 Mayıs tarihleri arasında açık kalacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 20:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?