4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Türk ajanlara yeni nesil silahlar

TÜRK AJANLARA YENİ NESİL SİLAHLAR

Çizgi film kahramanı Müfettiş Gecit ve 007 James Bond filmlerinden esinlenen Samsunlu mucit, ayakkabı, gömlek, kravat, ceket, şapka gibi giysi ile telefonlara monte edilebilen portatif silahlar geliştirdi.

Elektronik alanında çalışmalar yapan Bireysel Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı, eski HEPAR İlkadım İlçe Başkanı Mustafa Yiğit, daha önce gözaltına alınmasıyla sonuçlanan silah icadının ardından, yeni bir silah sistemi geliştirdi. Ajanların kullanabileceği silahlar üzerinde çalışma başlatan Yiğit, çizgi ve sinema film kahramanı Müfettiş Gecit ile 007 James Bond filmlerinden esinlenerek, şapkaya portatif olarak ısıtma sistemiyle çalışan kibrit barutuyla ateş edilen portatif silah monte etti.

Aynı sistemi ceket, ayakkabı ve cep telefonuna da bağlayan Yiğit, ateş ederek sistemin çalışırlığını da test etti. Geliştirilmesi amacıyla yapılan ve Türk ajanlarının kullanması için tasarlanan portatif sistem, kullanım şekliyle ise ilgi uyandırıyor. Batarya, kibrit barutu, ağaçtan mermi gibi malzemelerin kullanıldığı sistem, filmlerden alınarak gerçek hayata hatta yeni nesil silahlar olarak mucidin elinde hayat buldu.

Elektronik alanında birçok çalışmasının olduğunu, daha önce oyuncak silahlar yüzünden gözaltına alındığını hatırlatan Yiğit, çizgi film ve film kahramanlarından esinlenerek, vücuttan ateş açınabilen sistemlerini geliştirdiğini söyledi. Cihazların oyuncak niteliğinde olduğunu sadece gerekli izinler alınarak geliştirilmesinin yapılabileceğini ifade eden Yiğit, "Türk milletine hizmet için bu icatları yapıyoruz. Bu sefer ilgi uyandıracak bir icada imza attık. Türkiye'de bir örneği yok" dedi.

TÜRK AJANLARA YENİ NESİL SİLAHLAR
TÜRK AJANLARA YENİ NESİL SİLAHLAR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2010 Cumartesi 17:20:04
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 17:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?