6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Türk Eğitim-Sen'den atama tepkisi

Türk Eğitim-Sen Samsun Şubesi, boş olan kadroya puan sisteminde haksızlık yapılarak atama yapıldığı yönünde iddialar üzerine puan listesinin açıklanmasını istedi.


Türk Eğitim-Sen samsun 1 Nolu Şube Başkan Vekili Ayhan Taşkın, 27 Ağustos 2008 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nde boş bulunan müdür yardımcılığı kadrolarına atama yapıldığını söyledi.


Atamaların Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu yönetmelik ve genelge doğrultusunda 2005 ve 2006 yıllarında müdür yardımcılığı sınavını kazananlar arasından puan üstünlüğü esas alınarak yapıldığını hatırlatan Taşkın, müdür yardımcılığına müracaat eden birçok üyenin haklarının yendiği ve kendilerinden daha düşük puanla atananların olduğu, kaydırmalar yapılarak düşük puanlıların önlere alındığının iddia edildiğini belirtti.


Samsun Valiliği Bilgi Edinme Bürosu'na başvurarak, atamaları yapılan müdür yardımcılarının puanlarının ve boş kadrolara müracaat eden müdür yardımcıları adaylarının sıra listelerinin verilmesini talep ettiklerini dile getiren Taşkın, "Samsun Milli eğitim Müdürlüğü üzerinde şaibe bırakmak istemiyorsa, sıra listelerini ve ataması yapılan müdür yardımcılarının puanlarını yayınlamalıdır. Sendika olarak üyelerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız" dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ise kimseyi mağdur etmediklerini ve ettirmeyeceklerini söyledi. Sendika yöneticilerinin endişe ettiği konulardan kendilerinin de bin defa rahatsız olacağını dile getiren İspirli, "Atama konusunu komisyona havale ettik ve onlar gerçekleştirdi. Ben şu bu diye bakmam. Öğretmenimizin mağdur olmasından bizler de rahatsız oluruz. Bir yanlış yapılmışsa, devlet düzeltmesini bilir ve bu bir erdemliktir. Varsa böyle bir durum, kanunlar ölçüsünde hesabını ben sorarım. Öğretmenlerimizi mutlu etmek için ben bu koltukta oturuyorum" diye konuştu. İspirli, mağdur olan öğretmenlerin kendilerine müracaat etmesini istedi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 18:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?