2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Türk Eğitim-Sen'den kutlama mesajı

Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, İstiklal Marşı'nın kabulünün üzerinden 88 yıl geçtiğini belirterek, "Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni cephede yok edemeyeceğini anlayan dış güçler, bu kez içteki payandalarını da yanlarına alarak taktik değiştirdi" dedi.


Emperyalist güçlerin Türkiye'yi ele geçirmek için var gücüyle çalıştığı dönemde düşmana karşı tek yürek ve beden olan Türk milletinin, büyük bir azim ve kararlılıkla, tüm imkansızlıklara rağmen bir kurtuluş destanı yazdığının altını çizen Kuruoğlu, Türkiye'nin 4 yandan kuşatma altına alındığı sırada Ulu Önder Atatürk sayesinde dünyanın en güçlü devletlerine karşı milli mücadele ruhunun yeniden canlandığını söyledi.


Türk Milleti'ne cesaret vermek, bağımsızlık coşkusunu artırmak, milli bilinci yükseltmek, cephedeki askerlerin moral ve motivasyonunu sağlamak için milli bir marşın hazırlanması gerekliliği doğduğunun dile getiren Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, "Büyük şair ve yazar Mehmet Akif Ersoy da, Türk milletinin esaret zincirlerini kırdığı bir dönemde İstiklal Marşı'nı yazdı. Her mısrasında kahramanlık mücadelesinin ilmek ilmek işlendiği; vatan, bayrak, millet sevgisinin kutsallığının anlatıldığı İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921 yılında TBMM'de kabul edildi. İstiklal Marşımızın kabulünün üzerinden bugün tam 88 yıl geçti. Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni cephede yok edemeyeceğini anlayan dış güçler, bu kez içteki payandalarını da yanlarına alarak taktik değiştirdi. Bölücülüğün prim yaptığı bu dönemde, topraklarımız üzerine kargalar çöreklenmiştir. Yıllardır terör belasıyla uğraşmış, teröre nice canlar vermiş olan bir milletin mensupları olarak bugün yaşananları oldukça manidar buluyoruz. Bu vesileyle İstiklal Marşımızın 88'inci yıldönümünü kutluyor; İstiklal Marşımızı, ülkemize armağan eden büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u sonsuz şükran ve rahmetle anıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 19:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?