4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Türk fındıklı dondurma satışta

İKİNCİ TÜRK FINDIKLI DONDURMA ÇİNLİ TÜKETİCİLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU

Fındık Tanıtım Grubu'nun Çin Halk Cumhuriyeti'nde (ÇHC) yürüttüğü reklam ve tanıtım faaliyetleri kapsamında ÇHC'nin önde gelen süt, süt ürünleri ve dondurma imalatçılarından Meng Niu firması piyasaya yeni Türk fındıklı dondurma sundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Haziran 2009'da Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyareti sırasında yapılan bir tören ile Fındık Tanıtım Grubu'nun (FTG) stratejik işbirliği anlaşması imzaladığı Meng Niu firması, Türk fındıklı yeni bir dondurmalı ürün geliştirdi. Fındık Tanıtım Grubu'ndan yapılan açıklamada, 3.12 milyar USD'ye varan yıllık satış geliri ve yüzde 40.7'lik pazar payı ile ÇHC'nin en büyük süt, süt ürünleri ve dondurma imalatçılarından biri konumunda bulunan Meng Niu firmasının "Suibian" adlı yeni

dondurmasının reklamında çikolata ve Türk fındığına vurgu yapılarak, "tek dondurmada iki lezzet" sloganı ön plana çıkarıldı.

ÇHC devlet kanalı CCTV'nin üç kanalı dahil toplam 10 TV kanalında bir ay boyunca sürecek olan ve daha çok gençleri hedef alan TV reklamının yanı sıra FTG logosuna da yer verilen söz konusu ürünün ambalajında, Türk fındığının eşsiz yetişme koşulları dolayısıyla son derece lezzetli ve zengin besin değerlerine sahip olduğu ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 19:49:02
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 10:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?