4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Türk İmar-Sen'den protesto

TÜRK İMAR-SEN'DEN PROTESTO

Samsun Türk İmar-Sen üyeleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'nda, çalışanlara döner sermaye payına yer verilmemesine tepki gösterdi.

Samsun Tapu Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan sendika çalışanları, pankart açıp slogan atarak döner sermaye hakkı talep ettiler. Basın açıklaması yapan Türk İmar-Sen Samsun Şube Başkanı Mustafa Çakır, bu tasarıyla ilgili olarak Meclis'te Türk İmar-Sen olarak çok önemli çalışmalar yürütüldüğünü ve alt komisyonda çalışanlara döner sermayeden pay ödenmesiyle ilgili hükmü tasarıya ekletildiğini söyledi. Daha sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personeline döner sermaye gelirlerinden performans

ödemesi yapılmasını öngören düzenlemenin tasarı metninden çıkarıldığını belirten Çakır, "Komisyonda yaptığı açıklamada Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir hükümetin, bu tür önergelerle ilave özlük hakları verilmesini doğru bulmadığını söylemiştir. Buradan Bakana soruyoruz: Sağlıkçılar döner sermayeden pay alıyor, maliyeciler tazminatlar alıyor, Başbakanlık'ta çalışanlara ayrı bir tazminat ödeniyor da, Tapu çalışanlarına döner sermaye hakkı gündeme gelince neden bir hükümet kararından bahsediliyor.

Tapu çalışanlarının mali haklarını iyileştirirken neden bunlar ortaya getiriliyor? Tapu ve Kadastro Çalışanları insanca yaşayabilecek ücreti hak etmiyor mu?" dedi.

Çakır, haklı mücadelelerini yıllardan beri sürdürdüklerini, haklarını alana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:18:05
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 21:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?