2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Türk-İş'ten Tekel işçilerine destek

TÜRK-İŞ'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) üyeleri, Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerine destek vermek amacıyla DSİ Samsun 7. Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

DSİ Samsun 7. Bölge Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına, Türk-İş Samsun 6. Bölge Temsilcisi İsmail Topçu, KESK Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, Türk-İş, KESK ve DİSK'e bağlı sendikaların üyeleri ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. Ankara'da 11 gündür eylem yapan Tekel işçilerine destek vermeye devam edeceklerini açıklayan Türk-İş Samsun 6. Bölge Temsilcisi İsmail Topçu, "Onlar bu ülkenin kalkınmasında emek veren, alın teri akıtan bir kurumun mensupları, ellerinden alınan ekmeklerinin

mücadelesini veriyorlar. 1980'li yıllardan sonra cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını peşkeş çekerek ekmek kavgasını başlattılar bu ülkede. Artık bıçak kemiğe dayandı. Tekel işçisi bu ülkede bir meşale yaktı, biz bu meşalenin peşinde alev olup bunları yapanları yakacağız. Bu ülkeyi yönetenler, benim Tekel'de çalışan işçi kardeşime 'Yan gelip yatıyor, hazır para yiyor' diyenler, dün Diyarbakır'da devlete ve kendilerine küfür edenlere ne diyecekler acaba" dedi.

Ankara'da eyleme katılan Tekel işçileri hakkında Samsun'a döndüklerinde soruşturma açılacağını iddia eden ve iktidarın kamuyu yönetenleri etkilediğinin altını çizen KESK Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, "Tekel işçilerinin 11 gündür Ankara'da verdikleri emek mücadelesini KESK olarak destekliyoruz. Hükümet özel sektörde çalışan işçileri 'İşten çıkartmayın' diye sermayeye işsizlik fonunun parasını peşkeş çekerken, kamu işçilerini sefalet ücretlerine mahkum eder duruma getirmiştir. 4/C'li kölelik yasasını direten bir noktaya getirmiştir" diye konuştu.

TÜRK-İŞ'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
TÜRK-İŞ'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 10:04:02
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 10:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?