6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Türk Müziğinin Samsunlu Sanatçıları

Samsunlu sanatçılar ve bestekarlarının eserlerinin yer aldığı kitabın tanıtımı yapılırken, Türk sanat müziği (TSM) konseriyle müzik severler Türk müziğine doydu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Samsun Sanatçılar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği programda Samsunlu bestekar ve ses sanatçısı Turhan Taşan'ın Samsun Valiliği'nin desteğiyle hazırladığı 104 beste, güfte, icracı, sanatçının çalışmaları, 380 notanın yer aldığı 2 ciltlik "Türk Müziğinin Samsunlu Sanatçıları" konulu kitabın tanıtımı yapıldı.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kurmay Kıdemli Albay İlyas Koçak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda sanat severin katıldığı kokteylin ardından 2 ciltlik kitap, Vali Güzeloğlu ve katılımcılar tarafından imzalandı.

TSM konseri öncesi ise ödül töreni düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'da kültür ve sanatın daha da gelişmesi için valilik olarak gerekli çalışmaları başlattıklarını, köklü bir sanat yasının oluşması için öncelik gösterdiklerini söyledi. Devlet Opera ve Balesi'nin ardından eylül ayında da Devlet Tiyatrosu’nun da Samsun'da kurulacağını ifade eden Güzeloğlu, "Faaliyetler, gerçekte insanı insan yapan, insanı tüm canlılardan ayıran, yaşamı anlaması, yaşamın estetik yönleriyle buluşmasıdır; estetiğin ifade edilmesi de sanat kavramıyla örtüşmesidir. Sanat yapmasa da kavramayan, sanat adına becerisi olmasa da saygısı olmayanın, yaşamı tam kavraması, güzellikleri anlaması, geçirdiği her dakikayı değer olarak artırması mümkün değildir" dedi.

Gelecek yıl kültür sanat etkinliklerine beste yarışması da dahil ettiklerini ifade eden Güzeloğlu, Turhan Taşan'ın çalışmasından ise övgüyle bahsetti. Bestekar Turhan Taşan ise hayatında yaptığı çalışmaların ilk defa valilik sayesinde değer verildiğini hissettiğini kaydetti. Samsun Valisi Güzeloğlu, Turhan Taşan ve Samsun Sanatçılar Derneği Başkanı Ömer Umutlu'ya plaket verdi. Vali Güzeloğlu da sanata verdiği destek nedeniyle dernek tarafından plaketle ödüllendirildi.

Ödül töreni sonrasında 'Samsunlu Sanatçılar Özel Konseri' verildi. 40 kişilik koro, şef Cahit Ersoy yönetiminde 18 TSM eseri seslendirdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 10:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?