4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Türk ocağı'ndan Türkçe tabela isteği

TÜRK OCAĞI'NDAN TÜRKÇE TABELA İSTEĞİ

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Kaya Tuncer Çağlayan, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'yı makamında ziyaret ederek, Türkçe tabela konusunda destek istedi.

Atakum'un yeni oluşan bir ilçe olduğunu, özellikle turizm alanında kalkınmayı planladığını belirten Kaya Tuncer Çağlayan, Başkan Burma'dan, bu ülkede yaşayan insanların ortak kültürü olan Türkçe'ye sahip çıkmasını istediğini belirterek, "Sokaktaki reklam tabelalarının nerede ise hepsi yabancı dilde. Bu sözcükler nerede ise günlük hayatımızın bir parçası haline getirilmek isteniyor. Siz de yeni kurulmasına karşın turizm alanında hızla gelişen bir ilçenin başkanısınız. Sizden özellikle bu konuya dikkat etmenizi ve özellikle tabelalar da yaşanan yabancılaşmaya dur demenizi istiyoruz" dedi.

Atakum Belediye Başkan Metin Burma ise şöyle konuştu: "Bir ülkeyi parçalamak için önce dilini alırlar. Yabancı sözcükler, isimler günlük yaşamımıza girdi. Milletin markasını ezberleyeceğimize biz kendi markamızı üretelim. Günlük hayatımızda kullandığımız çoğu şey yabancı isimli veya markalı. Bu kültürümüzü erozyona uğratıyor. Topluma kanaat önderi olma noktasındaki insanların bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. Biz de belediye olarak bu işi sıkı tutacak ve dilimizin daha fazla erozyona uğramasına izin vermeyeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 12:20:04
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 23:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?