4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Türk saldırısında şok gelişme!

AHMET TÜRK SALDIRISINDA ŞOK GELİŞME

Samsun'da Ahmet Türk'e yumruklu saldırı olayında, kadın pazarlama suçundan sabıkalı olduğu ileri sürülen bir kişinin ifadesi doğrultusunda saldırganın babası ve arkadaşları azmettirici olarak dava dosyasına girdi.

Samsun'da görülen Bulanık davası çıkışında kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunan İsmail Çelik 37 gündür tutuklu bulunurken, saldırıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Avukat ve babanın iddiasına göre, Samsun'da kadın pazarlama suçundan sabıkalı İ.Y.'nin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek baba Ali Çelik, Ufuk D., Adil T., Kazım T., Savaş A., Turgut T., Fatih K. ve Şaban A.'nın bu işi planladıkları, İsmail Çelik'i de saldırıyı gerçekleştirmek için seçtikleri

iddiası üzerine baba ve arkadaşları soruşturma dosyasına dahil edildi. Cezaevindeki oğlunu ziyaret ettikten sonra 37 gündür soruşturma dosyasının hazırlanmaması nedeniyle savcılığa giden baba Ali Çelik, kendisinin ve arkadaşlarının olayın planlayıcı olarak soruşturma dosyasına girdiklerini öğrenince tepki gösterdi.

Oğlunun avukatı Ayhan Keskin ile birlikte açıklama yapan baba Ali Çelik, Ahmet Türk'ün bir bakan, bir polis kadar önemli bir insan olup olmadığını sorarak, bakana yumruklu saldırıda bulunanların adli kontrolle serbest kaldığını, polisi 3 bıçak darbesiyle yaralayanların da aynı hukuki hakla serbest kaldığını söyledi. Kendisinin soruşturma dosyasına 'azmettirici' olarak girdiğini belirten Çelik, "Kadın pazarlama suçundan sabıkalı, birçok kişi tarafından da nasıl bir insan olduğu bilinen İ.Y. ifade veriyor.

Hangi baba evladını böyle bir olaya yönlendirir, yumruk at der. İnsan evladını uçuruma atar mı? Böyle bir şey yapılacaksa, ben yaparım. Elim ayağım tutuyor. Oğlum 37 gündür cezaevinde. Halen dava bile açılmadı. Savcılıkta olayı azmettirici olarak ismimin geçtiğini öğrenince şoke oldum. Benim çocuğumdan ne istiyorlar? Ellerini vicdanlarına koysunlar. Biz üvey evlat mıyız, ülkeye ihanet mi ettik? Oyunlar oynanıyor" dedi.

Avukat Ayhan Keskin ise, Ahmet Türk'ün dokunulmazlığı bulunmadığını, herhangi bir ayrıcalık gerektirecek özelliğinin olmadığını belirterek, olayın basit bir müessir fiil olduğunu savundu. Normalde bir soruşturma dosyasının azami bir hafta içerisinde hazırlanması gerektiğini ama ikinci ayda olunmasına rağmen halen çeşitli nedenler ileri sürülerek tamamlanmadığını ifade eden Keskin, "Dava neden hale açılmıyor? Yumruktan dolayı ne ceza verecek mahkemeler? Olayı hukuk boyutundan çıkartıp, siyasi boyuta

taşıyacaksanız bu adliyenin işi değil. Hukukçu olarak gerekeni yapın" diye konuştu.

Baba ve arkadaşları dahil bazı isimlerin azmettirici olarak dosyaya girdiğine dikkat çeken Keskin, "Basit bir müessir fiil suçunun iddianamesi ikinci ayda hazırlanamıyor. Samsun'da kadın pazarlamaktan sabıkalı müptezellerin yönlendirilen tanıklıklarıyla İsmail Çelik'i hayali örgütlerin mensubu gibi göstermeye çalışarak hangi amaca hizmet ediliyor? Şahıs emniyet mensuplarınca da bilinen bir kişidir. İ.Y. ve yönlendirdiğine inandığımız şahıslar hakkında suç duyurunda bulunacağız. Suç uydurma ve adliyeyi

oyalama suçlarından" dedi.

Avukat Keskin, bir babanın böyle bir olaya dahil edilmesine anlam veremediklerini, davayla ilgili ilginç gelişmeler yaşandığını, hukuk kapsamında peşini bırakmayacaklarını sözlerine ekledi.

AHMET TÜRK SALDIRISINDA ŞOK GELİŞME
AHMET TÜRK SALDIRISINDA ŞOK GELİŞME
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 17:34:01
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 18:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?