2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Türk Yıldızları nefesleri kesti

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları, Samsun semalarında gerçekleştirdiği gösteriyle nefesleri kesti.


Türk Yıldızları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 90. yılı etkinlikleri kapsamında Samsun'da gösteri yaptı.

Türk Yıldızları, sergilediği birbirinden güzel akrobatik hareketlerle uzun süre alkışlandı. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesindeki Türk Yıldızları Akrotim Filosu'nun süpersonik 8 jet uçağıyla yaptığı gösteri ilgiyle izlendi. Merzifon 5. Anajet Üssü'nden havalanan Türk Yıldızları'nın Samsun semalarında çizdiği kalp seyircilerden büyük alkış aldı.


Akrobasi timi, alçak paket gösteri uçuşunda 5, yüksek paket uçuşunda da 8 akrobasi hareketini başarıyla gerçekleştirdi. Dünyada sesten hızlı jet uçaklarıyla akrobasi gösterisi yapan 3 timden biri olan Türk Yıldızları, 8'den 12'ye kadar uçakla aynı anda gösteri yapan tek tim olma özelliğine de sahip. Türk Yıldızları'nın özellikle yakın temas geçişleri yürek hoplattı.


Gösterileri Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Yaşar Cihansız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, askeri ve mülki erkan ile binlerce kişi izledi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 19:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?