2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Türkçüler Günü Şöleni

Samsun'da 3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısıyla şölen düzenlendi.
Türk Ocakları Samsun Şubesi tarafından organize edilen ve Türk Kızılayı Kampı'nda düzenlenen Türkçüler Günü Şöleni'ne, Samsun Vali Yardımcısı M.Taner Genç, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, Türk Kızılayı Samsun Şubesi Başkanı Mustafa Keskin, Türk Ocakları, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı, Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendika üyeleri ile Ülkü Ocakları. sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Türk Ocağı Samsun Şube Reisi Doç.Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, yaptığı açılış konuşmasında, bugün Türklerin önünde ciddi sıkıntılar olduğunu söyledi. En büyük sıkıntının Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin Türklük temellerinin tehdit edildiğine dikkat çeken Çağlayan, " Bölücü terör örgütünce taviz olarak algılanan Kürtçe TRT ve Erbil'le temas kurmak gibi yanlış uygulamalar, ABD ve A:'nin arzularına uygun federalleşme taleplerini güçlendirmiştir. Musul-Kerkük-Telafer Türkmenlerinin dertlerine derman olunamamış, soydaşlarımız yalnızlığa mahkum edilmiştir.AB üzerinden Yunanistan'a bağlanan Kıbrıs adasındaki Türkler, azınlık veya cemaat statüsüne itilmek istenmektedir.

Kıbrıs Rum yönetimini tam üye yapan AB Türkiye'yi bu durumu kabullendirmeye zorlamaktadır.Diğer yandan AB, Batı Türklüğünün şikayetlerini görmezlikte gelmekte, Yunanistan'ın talebi doğrultusunda Batı Trakya 'da Türk yerine Müslüman Yunan vatandaşı tanımını kullanmaktadır, Hükümetin yanlış yaklaşımı yüzünden Ermenilerden özür dilenmesi gibi özürlü bir kampanyanın gerçekleştirilmesine cesaret verilmiştir. En son ABD'nin yeni başkanının ricası üzerine sınır kapısının açılmasına yönelik girişimler Azerbaycan'ın kaybedilmesi riskini beraberinde getirmiştir. Bizi üzen diğer bir konu, hale bağımsızlığını ilen edememiş Türk illeridir.Bunların başında Doğu Türkistan gelmektedir. Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz Çin zulmünden kurtulacaktır " dedi.

Protokol üyeleri, Türk hakanlarının Ergenekon'dan çıkarken, örs üzerinde demir dövmelerini canlandırarak, sırayla çekiçle örs özerindeki demiri dövdüler. Halk ozanlarının sahne aldığı şölende, halk oyunları ekipleri sergiledikleri oyunlarla alkış topladılar.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 18:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?