4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Türk'e saldırıya 4.5 yıl hapis

AHMET TÜRK'E YUMRUKLU SALDIRIYA 4.5 YIL HAPİS İSTEMİ

Samsun'da kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırı olayıyla ilgili tutuklanan İsmail Çelik hakkında 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yumruklu saldırının ardından Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlatmış ve çok sayıda kişinin ifadesine başvurmuştu. Ahmet Türk'e yumruk atarak burnunu kırdığı ileri sürülen İsmail Çelik (27) ile aracına taş attığı iddia edilen Uğur K. (22) tutuklanmıştı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmayı tamamlayarak, bugün Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. İsmail Çelik'in Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 86/1 ve 87/3. maddesi gereği kasten

yaralama suçundan 1 yıldan 4.5 yıla kadar hapsi isteniyor. Uğur Ç.'nin ise mala zarar verme suçu isnadıyla TCK'nin 152/1-a maddesi gereği 1 yıldan 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, makamında yaptığı basın açıklamasında, Ahmet Türk'e yumruklu saldırı ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını ve 2 zanlının da yargılanması için Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını söyledi. Başsavcı Yetişir, "Yapılan soruşturma sonucu her iki zanlı hakkında kamu davası açılmıştır. Söz konusu şahısların önümüzdeki günlerde Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanılacaktır. Ayrıca, bu davayla ilgili yapılan soruşturmada başka

kimselerin olaya karışmadığı tespit edilmiştir. Şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınan K.T., S.A., C.S., A.T., A.Ç., T.T., Ş.A., U.D. ve F.K. hakkında ise kasten yaralama suçuna azmettirme iddiasıyla ilgili 25.05.2010 tarihli ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir" dedi.

AHMET TÜRK'E YUMRUKLU SALDIRIYA 4.5 YIL HAPİS İSTEMİ
AHMET TÜRK'E YUMRUKLU SALDIRIYA 4.5 YIL HAPİS İSTEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 15:40:03
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 15:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?