4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Türk'e yumruğa 7 bin lira ceza

AHMET TÜRK'E YUMRUKLU SALDIRIYA 11 AY 20 GÜN HAPİS

Samsun Adliyesi önünde kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunarak burnunu kıran İsmail Çelik, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, günlük 20 liradan toplam 7 bin lira para cezasına çevrildi.

12 Nisan tarihinde Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan 'Bulanık Olayları' davasını izlemek için Aysel Tuğluk, BDP Muş milletvekilleri Sırrı Sakık, Nuri Yaman, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ile birlikte Samsun'a gelen kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e adliye çıkışında yumruk atan İsmail Çelik, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

İsmail Çelik, 68 gün cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İsmail Çelik'in Samsun Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davası öncesi polis çevrede kuş uçurtmazken, adliye çalışanları da kimliksiz binaya alınmadı. Tutuksuz yargılanan İsmail Çelik, saat 09.00'da avukatı Serkan Karaduman ile birlikte adliyeye geldi.

Yaklaşık 20 dakika süren dava sonrasında mahkeme heyeti, Ahmet Türk'ün burnundaki kırığın ikinci derece olması nedeniyle cezanın 1/6 oranında artırılmasına, İsmail Çelik'in duruşmadaki iyi hali nedeniyle 6/1 oranında düşürülmesine karar verdi. İsmail Çelik'in tekrar suç işleme ihtimalini göz önünde tutan mahkeme heyeti, sanığa 'kasten adam yaralama' suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Hapis cezası, günlük 20 liradan olmak üzere 7 bin lira adli para cezasına çevrildi. Paranın ise 24 ay taksitle ödenmesine karar verildi.

Adliye çıkışında karara tepki gösteren İsmail Çelik, kararı alkışlayarak protesto etti. Teröristlere dahi bu tür cezaların verilmediğini, kendisine haksızlık yapıldığını, Ahmet Türk'ün üzerinde halen şehitlerin kanının bulunduğunu ve kendisinin tahrik altında böyle bir eylemi gerçekleştirdiğini savunan Çelik, arkasında kimsenin olmadığını söyledi.

Sanığın avukatı Serkan Karaduman ise, karara itiraz edeceklerini, kararın beklediklerinden daha ağır bir karar olduğunu, bu kararın Türk vicdanını zedelediğini söyledi. İsmail Çelik'in babası Ali Çelik, oğlunun hukuk yönünden büyük bir haksızlığa uğradığını, işsiz güçsüz bir insana bu para cezasının verilmesinin ağır olduğunu, olayın şekli itibariyle de böyle bir cezanın yüksek olduğunu belirtti.

İsmail Çelik'e mahkemece hiçbir tahrik indirimi uygulanmazken, aynı davada hakim karşısına çıkan Uğur Keskinsoy ise 'kamu malına zarar vermek' suçundan beraat etti.

AHMET TÜRK'E YUMRUKLU SALDIRIYA 11 AY 20 GÜN HAPİS
AHMET TÜRK'E YUMRUKLU SALDIRIYA 11 AY 20 GÜN HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 10:34:05
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 18:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?