4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Türk'e yumruğa tahliye!

Samsun'da, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırı düzenleyerek burnunu kırdığı iddiasıyla tutuklanan ve 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan İsmail Çelik, ilk duruşmada tahliye oldu.

Samsun polisi, dava öncesi adliye çevresinde olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Dava için adliyede 426 polis görevlendirilirken, adliyenin bulunduğu caddede güvenlik barikatı oluşturuldu.

Avukatlar da adliye binasına kimlik kontrolü yapılarak alındı. İsmail Çelik'in avukatlarından Ayhan Keskin, adliyeye geldiği sırada yanında avukatlık kimliği olmadığı için içeri alınmadı ve bir süre beklemek zorunda kaldı. Keskin, bürosundan kimliği getirildikten sonra içeri alındı. İsmail Çelik'in içinde bulunduğu cezaevi ring aracı ise arka kapıdan adliye binasına girdi. Basın mensupları da adliye binası içine alınmadı.

Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada İsmail Çelik (27) ile Ahmet Türk'ün içinde bulunduğu TBMM'ye ait araca taş attığı iddia edilen Uğur K. (22) hazır bulundu. Ahmet Türk ve avukatının katılmadığı duruşmada hakim, 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan İsmail Çelik'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan İsmail Çelik'in avukatı Serkan Karaduman, İsmail Çelik'in Ahmet Türk'e vurduğu için pişman olmadığını söyledi. Karaduman, "İsmail, olay sonrası iki şehit verdiğimiz için devletten ve milletten özür diledi. Ancak yumruk atmasından dolayı pişman olmadığını belirtti. Ahmet Türk de İsmail Çelik'ten davacı olmadı. Yargılama tutuksuz olarak devam edecek" dedi.

Bu arada adliyenin arka kapısından ring aracıyla çıkarılan İsmail Çelik, işlemlerinin yapılması için yeniden cezaevine götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 11:04:22
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 11:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?