4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Türkiye Kamu-sen temsilcisi Çiftçiden ağır eleştiri

Kamu-Sen’e bağlı Şube Başkanları ve Kamu-Sen Samsun İl Temsilcisi İsmet Çiftçi, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Nuri Başer’i makamında ziyaret etti. Çiftçi, her hükümet zamanında asıl görevli olanların başka görevlere kaydırıldığını, yerine vekil olarak birileri getirildiğini ileri sürdü.

Çiftçi, "Bu da yandaş üretme politikasıdır. Biz buna karşıyız. Bugünkü bürokrasi tamamen siyaset yalakasıdır. Biz sendika olarak memurun siyaset yapmasına karşı değiliz. Memura siyaset hakkı verilmelidir. Biz bunu gerçekten bir memur bir siyasi ideolojiye inanıyorsa, orada kendini göstersin, o parti iktidara geldiğinde adam onu tanısın. Bu tür dönek, dönmelerden Türk bürokrasisi kurtulmalıdır" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yıllarca dönmeler tarafından idare edildiğini iddia eden Çiftçi, "Türk bürokrasisi de bugün memurun dönmeleri tarafından idare ediliyor . Bizim çabamız ve mücadelemiz bunadır. Ama bugün maalesef bu işi memur içinde yapan ve kitleleşen kişiler var. "Sarı sendikalar" var. Şeflik dağıtarak, müdürlük dağıtarak, bizim 15 yıllık sendikal mücadelemize de darbe vuruyorlar" diye konuştu.

SP İl Başkanı Nuri Başer ise Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) asla destek vermeyeceklerini kaydetti. Başer, AK Parti’nin bir gün gelip SP ile birleşeceğini iddia etti.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 13:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?