6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Türkiye krizlerde çözüm mercii

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Türkiye'nin, Rusya-Gürcistan savaşında olduğu gibi pek çok küresel krizin çözüm mercii olarak görülür hale geldiğini söyledi.


AK Parti iktidarının, komşuları ve bölgesinde yaşanan diplomatik problemlere aktif ve cesur hareket ettiğini belirten Kılıç, Türkiye'nin bölgesinde barış arayışlarının bir numaralı aktörü haline geldiğini dile getirdi.

 

Türkiye'nin komşuları ile olan ilişkileri sağlam ve bir dostluk seviyesine taşındığını kaydeden Milletvekili Suat Kılıç, "Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Ortadoğu'da belki 100 yıldır devam etmekte olan etnik, dinsel ve coğrafi, itilafların ortadan kaldırılmasında da Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, güven tercih eden, arabuluculuğu ve büyük aktör kişiliğine önemli misyonlar biçilmiştir. Türkiye, son Rusya-Gürcistan savaşında olduğu gibi pek çok küresel krizin çözüm mercii olarak görülür hale gelmiştir" dedi.


Kılıç, Türkiye'nin bulunduğu Ortadoğu ve Avrupa Bölgesi'nin ve bununla birlikte küresel sistemin, Türkiye'deki AK Parti iktidarına daha uzun yıllar ihtiyacı olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 12:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?