2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Türklüğü korudu, vizeden oldu

Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, Balkanlar'da Türklüğü ve Müslümanlığı korumak için yaptığı çalışmalardan dolayı 15 yıldır Yunanistan'dan vize alamıyor.

Yunanistan'a gitmek için yaptığı referanslı başvurularına rağmen bir türlü vize alamadığını belirten İzzet Altuntaş, bugüne kadar Yunanistan'a hiç gitmediğini ve dolayısıyla herhangi bir vukuatının da olmadığını kaydetti.

Yunanistan'daki derneklerden, kuruluşlardan değişik davetler aldığını, bu davetlere katılmak için girişimlerinin olduğunu ifade den Altuntaş, geçmişte Yunanistan'daki bazı milletvekillerinin de kendisine kefil olmasına rağmen bir türlü konsolosluğun vizeyi uygun görmediğini belirtti.

Yunanistan'ın insan haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Samsun Valiliği aracılığıyla Türkiye İnsan Hakları Kurulu'na şikayette bulunduğu ifade eden Altuntaş, "3 yıldır halen tarafıma bilgi verilemedi. Çünkü, ortada benimle ilgili resmi bir sıkıntı yok. Halen cevap bekliyorum" dedi.

Yaklaşık 15 yıldır çeşitli aralıklarla yaptığı vize başvurularının gerekçesiz olumsuz cevaplandırıldığını ifade eden Altuntaş, "Ben bir bireyden öte büyük bir camianın en üst kademesinde bulunan bir insanım. Neden böyle bir ambargo uygulanıyor anlamış değilim. Aslında neden ortada. Zannediyorum ki, yaptığım faaliyetlerden dolayı rahatsız oluyorlar. Benim yaptığım faaliyetler onların milli dokularını rahatsız etmektedir. Bizim yaptığımız Türklük ve Müslümanlık mücadelesi, dilimize, dinime sahip çıkmak savaşı. Yunanistan dahil Balkanlar'daki Türklerin ve Müslümanlara sahip çıkıyor, onların haklarını arıyoruz. Bizim onlarla sık diyalog içerisinde olmamamızı istemiyorlar" diye konuştu.

Yunanistan'ın bu tutumunu takdirle karşıladığını vurgulayan Altuntaş, uygulama yasal olmasa da milli ruh içerisinde hareket ederek, emellerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını, ortak hareket uyguladıklarını kaydetti. Geçtiğimiz günlerde denize açılan gençlerin dövülerek geri gönderilmesinin Yunanistan'ın yaptığı uygulamaların en hafiflerinden biri olduğuna dikkat çeken Altuntaş, acilen ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 14:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?