2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tutuklu kocasını suçladı

Samsun'da bir kadın, çalıntı otoların motor ve şase numarasının değiştirilmesi olayıyla ilgili tutuklu yargılanan eşinin asıl suçlu olduğunu belirterek, polise de kendisinin ihbar ettiğini söyledi.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, 'kamu kurum ve kuruluşlar ile tüzel kişilerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kullanımları gereği açıkta bırakılmış eşya hakkında hırsızlık, suç eşyasının satın alınması ve kabul edilmesi' suçlarından haklarında dava açılan Tuna Ş., Murat Ş. ve Muzaffer Ş.'nin yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklardan Tuna Ş.'nin eşi Ayşe Ş., duruşmada tanık olarak ifade verdi ve kocasının suçladı. Ayşe Y., "Eşim Tuna Ş., kaportacı olduğu için mesleği gereği motor ve şase numarası değiştirilmiş araçların alım satımlarını yapıyor. Bu suçtan hakkında 16-17 dava var. Bu yüzden kendisinden boşanıyorum. Yaptığı bu işten dolayı kendisini polise de ben şikayet ettim" dedi.


Tuna Ş. ise eşinin kendisinden boşanmak üzere olduğunu ve davalarının devam ettiğini ileri sürerek, "Benim cezaevimden çıkmaktan korktuğu için bana iftira atıyor. Söyledikleri asılsızdır" diye konuştu. Duruşma ertelendi.


Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekipleri, çalıntı oto şebekelerine yönelik yaptıkları operasyonlar kapsamında motor ve şase numarası değiştirilmiş 55 C 0427 plakalı minibüs ele geçirmiş ve yakılarak trafikten düşürülen minibüsün sahte evrakla başka birine satıldığını ortaya çıkararak olayla ilgili Tuna Ş. ve Muzaffer Ş. tutuklanmış, Murat Ş.'nin ise yakalanmasına çalışılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 19:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?