4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Tutuklu sayısı 12'ye çıktı

TEFECİ OPERASYONUNDA TUTUKLU SAYISI 12'YE ÇIKTI

Samsun'da "Vezne 4" adı verilen tefeci operasyonunda tutuklanan 9 kişinin ardından bugün adliyeye sevk edilen 3 kişinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 12'ye çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 ay süren takip sonucu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte Çarşamba ve Terme ilçelerinde çok sayıda ev ve işyerine operasyon düzenledi. 26 tim ve 180 jandarmanın görev aldığı operasyonda, Çarşamba ve Terme ilçelerinde örgütlü olarak tefecilik yaptıkları iddia edilen 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 15'i dün Çarşamba Adliyesi'ne sevk edildi ve 8 kişi

tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sorgulanması tamamlanan 6 kişi de bugün Çarşamba Adliyesi'ne sevk edildi. Savcı 1 kişiyi ifadesini aldıktan sonra serbest bırakırken, 5 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Adem M., Soner T. ve Adem Y. tutuklanarak Çarşamba Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Operasyon kapmasında daha önce 1 kişinin, dün 8 kişinin, bugün de 3 kişinin tutuklanması ile tutuklu sayısı 12'ye çıkmış oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2010 Pazar 17:56:03
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 08:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?