2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tütün İskelesi'ne 4 heykel daha

Samsun'da, Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının balmumu heykellerinin bulunduğu Tütün İskelesi'ne, karşılayanları simgeleyen 4 kişinin heykeli dikildi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllar içerisinde dolgu çalışmaları nedeniyle kaybolan tütün iskelesi orijinal ölçülerde yeniden inşa edildi. 45 metrelik bir protokol koridorunun başına Bandırma Vapuru'nun ölçüleriyle aynı olan beton bir iskele yapıldı. Atatürk' ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadele'nin ilk meşalesini yakmak üzere Samsun' a ayak bastığı ilk nokta olan Tütün İskelesi'ne Atatürk ve 18 silah arkadaşının balmumu heykellerinin konulmasının ardından son olarak, onları karşılayanları simgeleyen 4 kişinin heykeli dikildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca dikilen heykellerle, Atatürk ve 18 silah arkadaşı karşılayan bir görüntü oluşturuldu.


Tek sıra halinde dizilmiş olan balmumu heykellerinin Boşnakzade Ekrem, Komiser Sait Efendi, Molla Dursun ve Kerim Oğlu'na ait olduğu bildirildi. İlerleyen günlerde 4 kişinin daha heykellerinin dikileceği açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 11:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
keskin hüseyin IP: 88.67.72.xxx Tarih : 4.02.2009 22:46:12

Ya sasirmamak elde degil.allah bunlara akil versin.millet acliktan ölüyor,ekonomik kiriz basini almis gidiyor,halk cöplükten ekmek arar hale gelmis bunlar heykel yapma derdinde.Heykellere harcayacaniz parayi millete harcayin.Sayin yusuf ziya yilmaz sana yakismiyor bu heykelcilik anlayisi.acaba cebinden bir kurus harcarmisin heykele harcamasin.biz CHP Lileri kinarken putcular diye basimiza gelene bak.ne diyelim tepkisiz bir halkiz,