4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Ücretsiz kursa ilgi büyüktü

Canik Beldesi Belediye Başkanı Osman Genç’in girişimleri sonucu Karşıyaka Lisesi’nde açılan bilgisayar kursuna büyük ilgi gösterildi. Kursun ilk gününde kursiyerlere başarı dileyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bilgi çağında bilgisayar kullanmasını ve bilgiye ulaşmasını bilmeyen kişi kalmaması gerektiğini belirtti.

Kursa katılanların sayısının 4’ü muhtar, 2’si belediye çalışanı olmak üzere toplam 28 olduğuna dikkat çeken Başkan Osman Genç, "Okulumuzda 20 bilgisayar var. Ancak 28 kişinin kaydını yapmak zorunda kaldık. Kaydını yapamadığımız çok sayıda vatandaşımız bulunuyor. Onlar için de ikinci hatta üçüncü kursları açacağız. Netice itibariyle vatandaş istiyor. Yeter ki yöneticiler oturmasın. Bilgisayarlar okullarımızda kilitli durmasın. Her ferdimizin mutlaka bilgisayar kullanmasını bilmesi şart. Şahsen ben belediyemizde bütün arkadaşlarımın bilgisayar kullanmayı öğrenmesini istiyorum. ’Bilgi çağı’ diyeceğiz, bir şey bilmeyeceğiz. Böyle şey olmaz" dedi.

Başkan Genç, okulda Şubat’ın 26’sına kadar 160 saat bilgisayar kursu verileceğine de işaret ederken, kursun belediye, okul ve halk eğitim merkezi işbirliğinde gerçekleştirildiğini ve ücretsiz olduğu açıklandı.

samsun
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2004 Cumartesi 15:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?