2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Uğruna iki genç öldürüldü

Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi 2 genci okula giderken silahlı saldırı düzenleyerek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edilirken, uğruna cinayet işlendiği iddia edilen kız bir türlü bulunamıyor.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında yine bir sonuç alınamadı. Hakkında, "Kasten tasarlayarak çocuk öldürmek, kasten bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak, yakalanmamak amacıyla çocuk öldürmek" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Aykut A.'nın (20) yargılanmasına devam edildi. Davanın karar aşamasında olmasına rağmen uğruna cinayet işlenen katil zanlısı gencin sevgilisi Ş.E.Ö. (20) adlı genç kız, adeta sır olup kayıplarakarıştı.

2 yılı aşkın zamandır bulunamayan Ş.E.Ö.'nün olayın ardından ailesi tarafından yabancı dil eğitimi için İngiltere'ye gönderildiği iddia edildi. Mahkemenin kızın ifadesinin alınması için 2 yıldır yaptığı yazışmalarla herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Geçen zaman içinde genç kızın yurt dışında kalmasının mümkün olmadığı ileri sürülürken, kızın kasıtlı olarak davadan kaçtığı iddia edildi. Karar aşamasında bulunan duruşma genç kıza ulaşılamadığı için 3 ay sonrayı ertelendi.
Bahçelievler Mahallesi'nde 100. Yıl Bulvarı'nı Öcal Sokağı'na bağlayan merdivenlerin üzerinde 25 Mayıs 2006 günü saat 07.30'da meydana gelen olayda, Samsun Anadolu Lisesi 9/A sınıfı öğrencisi A.G. (16) ve 10/A sınıfı öğrencisi C.S. (17), okula giderken başka bir lisede öğrenci olan Aykut A.'nın (20), kız meselesi yüzünden silahlı saldırısı sonucu hayatlarını kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 16:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?