4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Ulaşım sıkıntısı sona erecek

KÖYLÜNÜN ULAŞIM SIKINTISINA SON VERİLİYOR

Samsun İl Özel İdaresi'nce, KÖYDES projesi kapsamında Çarşamba Paşayazı ve Durakbaşı köyleri (Darboğaz mevkii) arasında Yeşilırmak üzerine yapılacak olan köprü ile köylünün ulaşım sıkıntısına son verilecek.

Çarşamba Paşayazı ve Durakbaşı Köyleri arasında Yeşilırmak üzerine yapılacak olan köprünün temel sondaj çalışmaları tamamlanarak sözleşmesi yapıldı. Samsun İl Özel İdaresi İl Encümeni'nin kararına istinaden; Çarşamba Paşayazı ve Durakbaşı köyleri arasında Yeşilırmak üzerine yapılacak olan köprü, Çarşamba'nın sahil kesiminde bulunan yaklaşık 50 köyü birbirine bağlayacak.

Yapımı için 1 milyon 100 bin TL ödenek ayrılan ve yaya ulaşımına kolaylık sağlamak üzere yapımına başlanılan köprünün uzunluğu 140 metre, genişliği ise 6 metre olup, Yeşilırmak üzerinde 15 ayaktan oluşacak. Yılsonuna bitirilmesi planlanan köprü, halkın yaşam kalitesini artıracak olup, köylülerin yaşadığı ulaşım sıkıntısına da son verecek.

Köprü yapımının başlamasının sevincini yaşadıklarını ifade eden köy halkı, bu köprünün yapılmasıyla yıllardır yaşadıkları ulaşım sorunun ortadan kalkacağını belirterek, ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak köprünün yapımını gerçekleştiren, sorunlarına son noktayı koyan İl Özel İdaresi'ne teşekkür ettiler.

KÖYLÜNÜN ULAŞIM SIKINTISINA SON VERİLİYOR
KÖYLÜNÜN ULAŞIM SIKINTISINA SON VERİLİYOR
KÖYLÜNÜN ULAŞIM SIKINTISINA SON VERİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 15:41:04
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 16:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?