6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Uluslararası Samsun şiir günleri

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Karadeniz Bölgesi'nde ilk defa 'Uluslararası Samsun Şiir Günleri' yapılacak.


'Uluslararası Samsun Şiir Günleri' etkinliğinin 20-22 Haziran tarihleri arasında Samsun Protokol Yolu'nda gerçekleştirilecek. Etkinliğe Balkanlar ve Türkiye'nin önemli şairlerinin katılacağı belirtildi. Karadeniz Bölgesi'nde 'Uluslararası Samsun Şiir Günleri' etkinliğinin ilkini düzenlediklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, "Aynı zamanda Türkiye genelinde belediyeler bünyesinde ilk olarak geniş kapsamda yapılmış bir organizasyondur. Bu tür etkinleri yapmak, organize etmek kolay değil. Ama inanıyorum ki yeterli çalışmanın neticesinde Samsun'un tanıtım noktasında bu tür etkinlikler fayda sağlayacak. Balkanlardan gelen 6, Türkiye'den 28 ünlü şair olmak üzere toplam 54 şair, Samsunlu vatandaşlarla buluşacak" dedi.


Samsun halkını şair-okur buluşmasına davet eden Çamaş, etkinliğin kentin kültürel yapısını ve sosyal aktivelerini doruk noktasına çıkaracağı dile getirdi. Şairlerin kendi sesleriyle kurulacak olan platformda güzel sesleriyle şiirlerini seslendireceklerini kaydeden Çamaş, "Samsunlulara şairlerimiz unutulmaz bir şiir duygusunu yaşatacaklar. İnanıyorum ki bu artık gelenekselleşecek. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, büyük hassasiyeti var ve önem verdiği bir konudur. Atatürk ve silah arkadaşlarını Samsun'a çıktığı Tütün İskelesi var. Başkanımız orayı tarihle bütünleştirerek yeniden inşa etti. Biz bu etkinliği orada yapıyoruz. Samsun'un kültürel ve sanatsal değerlerini tanıtmada katkı sağlayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 15:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?