6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Umudunu kaybetmedi lösemiyi yendi

Yakalandığı lösemi hastalığını yenen 24 yaşındaki Elif Ayvaz, diğer hastalara moral ve umut oldu.


9 yaşında mide bulantısıyla gittiği hastanede lösemi teşhisi konulmasıyla kan kanseri olduğunu öğrenen Elif Ayvaz, bu süreçten sonra hayatının en zor 4 yılını yaşadı. Umudunu kaybetmeyen Elif Ayvaz, 4 yıllık tedavi sonucunda hastalığı yendi. Elif'in hastalığı yenmesi, diğer hastalara da örnek oldu.


Hastalık süresince yaşadıklarını anlatan Elif Ayvaz, "1994 yılında ilköğretim 4'e gidiyordum. Aşırı mide bulantısı nedeniyle hastaneye gittim ve yapılan tahliller sonucu lösemi olduğumu öğrendim. Bu zamandan sonra çocukluk hayatım hiç olmadı diyebilirim. 4 yıl boyunca hastanelerde yatarak geçti zamanım. Okul dönemim de pek olmadı. 1 hafta okuldaydım, 1 hafta hastanedeydim. Ayrıca psikolojik savaş verdim ama çocuk olmama rağmen bu hastalığı yeneceğime inandım ve yendim. 1.5 yıl önce mutlu bir evlilik
yaptım ve 1 çocuğum oldu. Şu anda hayattayım ve mutluyum" dedi.


Lösemi hastalığını yenmenin tek silahı moral olduğuna değinen Elif Ayvaz, "Bu hastalık süresince hastanın morali iyi olmak zorunda. Aynı zamanda çevre faktörü de çok önemli. Hastaya devamlı moral verilmesi gerekiyor. Her şeyden önce ailenin desteği çok önemli" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 17:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?