4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Üniversite-belediye işbirliği

ATAKUM'DA ÜNİVERSİTE-BELEDİYE İŞBİRLİĞİ

Atakum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü yetkilileri, Veterinerlik Fakültesi yetkilileri ile el ele vererek, sokak hayvanlarının rehabilite edilmesi konusunda ortak çalışma kararı aldılar.

Bugüne kadar pek çok çalışma yaptıklarını, yeni planladıkları projenin Türkiye'de ikinci kez uygulanacağını belirten Atakum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü Veterinerlerinden Cengiz Er, “Üniversitemizin Veterinerlik Fakültesi yetkilileri ile bir kitapçık hazırlıyoruz. Bu kitapçıkta sokak hayvanları hakkında bilinmesi gereken her türlü bilgi ve belgeye yer vereceğiz. Bunun ötesinde nisan ayı sonlarına doğru ilköğretim okullarında çocuklarımıza eğitim seminerleri vereceğiz. Buradaki amaç çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak ve bu sayede ailelerin bu konuya olan duyarlılığını artırmaktır” dedi.

Sokak hayvanlarını, Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile kısırlaştırdıkları hayvanları aldıkları bölgelere tekrar bıraktıklarını belirten Atakum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Atay Uludağ, “Hayvanlarımızı alıp, kısırlaştırma ve anti parazitel uygulamalarını yapıp tekrar aldığımız yere bırakıyoruz. Çünkü yasa böyle diyor. Yasanın dışına çıkmamız mümkün değildir. Çocuklarımıza yönelik eğitim çalışması uygulamamızla bu konunun daha da anlaşılır hale geleceğinden eminim” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 11:51:04
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 16:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?