2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Üniversite öğrencisi kayboldu!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan öğrencinin 6 gündür kayıp olması nedeniyle sivil savunma, üniversite görevlileri ve öğrenciler, kampüs ormanlık alanında arama yaptı.


Edinilen bilgiye göre, Kurupelit Yerleşkesi'nde bulunan OMÜ içindeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Karadeniz Yurt Müdürlüğü bağlı erkek yurdunda kalan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Adil Dablan (25), 7 gün önce yurttan ayrıldı.

Bir geceyi dışarıda geçiren Daplan, ertesi gün fakültenin önünde görüldükten sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Yurtta kalmayan ve derslere girmeyen Dablan'ın arkadaşları 6 gün sonra durumu idareye bildirdi. Yurtta her akşam yoklama alınmasına rağmen fark edilmeyen ve 6 gün sonra öğrencilerin bildirmesi sonucu yurtta gelmediği anlaşılan öğrenci için geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Kimliği, cep telefonu gibi birçok malzemesi odasında bulunan Dablan'ın, kampüs içindeki ormanlık alanda olma ihtimali üzerine ilk önce öğrenciler, peşine güvenlik görevlileri ormanlık alanda arama yaptı. Daha sonra Yurt görevlilerinin durumu polis ve Samsun Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ne bildirdi.

Sivil Savunma ekipleri ikisi köpekli 10 kişilik ekip ile arama çalışmasına katıldı. Ormanlık arazide yapılan zorlu aramanın ilk gününde kayıp öğrenciye ulaşılamadı. Yurt önünde öğrenciler arkadaşlarının bulunmasını beklerken, polis ve sivil savunma ekiplerini okul güvenliği kampüs içini didik didik aradı. Sık ormanlık alanda köpeklerle yapılan aramada ekipler zor anlar yaşadı.


Hatay nüfusuna kayıtlı olan Adil Dablan'ın öğrenci arkadaşları, Dablan'ın 7 gündür yurda gelmediğini, derse girmediğini tüm özel malzemelerinin odasında olduğunu, hiçbir şeyini almadığını söyledi. Dablan'ın en son 6 gün önce okul önünde görüldüğünü, arkadaşlarının hayatından endişe ettiklerini belirten öğrenciler, Dablan'ın kampüs içinde ormanlık alanda olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Yapılan ilk gün aramasında öğrenciye ulaşılamazken, aramalar yarın da sürecek.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 19:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut intizamoğlu IP: 88.225.242.xxx Tarih : 15.01.2009 22:29:53

adil kardeşimiz umarım en yakın zamanda bulunur ailesini sabır diliyorum (ilkokul arkadaşı)