2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Üniversiteli hindiler satışa çıktı

ÜNİVERSİTELİ HİNDİLER SATIŞA SUNULDU

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından yetiştirilen organik hindiler, yılbaşı sofralarında yerini almak için satışa sunuldu.

Ziraat Fakültesi Araştırma Uygulama Çiftliği biriminde bilimsel amaçlı büyük-küçük baş ve kanatlı hayvan üretimi yapan Ziraat Fakültesi'nde yetiştirilen 500 hindi, yılbaşı için 8.5 TL'den satışa çıktı. Sağlıklı şartlarda yetiştirilen hindilerin dişileri ortalama 6-7, erkekleri 11-12 kilogram arasında geliyor.

Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nuh Ocak, her yıl düzenli olarak satışa sundukları hindilerin yılbaşı için fakülte bünyesinde satışa çıktığını söyledi. Hindi etinin hala sınırlı düzeyde ve sadece yılbaşında tüketilen bir et olma özelliğinden kurtulamadığını belirten Ocak, hindinin hem entansif hem de ekstansif yetiştiriciliğe uygun bir hayvan olduğunu kaydetti. Türkiye'de mevcut hindi varlığının büyük çoğunluğunu Amerikan bronz cinsinin oluşturduğunu ifade eden Ocak, "Yakın zamana kadar ihtiyaç

duyulan palaz miktarının büyük bir kısmını Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı hindi üretme istasyonları, çok az bir kısmını ise özel damızlıkçı kuruşlar karşılamıştır. Ancak değişik nedenlerle hindi üretme istasyonlarının kapatılması Çorum, Kastamonu, Keskin hindi palazı ihtiyacının karşılanmasında sorunları da beraberinde getirmiştir. Bölgemizin hindi palazı ihtiyacının karşılanmasına kısmen de olsa katkıda bulunmak ve hindilerin kuluçka özellikleri, et kaliteleri üzerinde araştırma yapmak amacıyla

bazen fakültemizde 100 adet dişi ve 30 adet erkek hindi damızlığa ayrılmaktadır. Bu hayvanlardan elde edilen ihtiyaç fazlası yumurtalar, kuluçka faaliyetleri çerçevesinde üretilen hindi palazları 2010 Mart ayı sonu ile Nisan ayı başında satışı sunulmaktadır. 2009 yılı sonu itibariyle Ziraat Fakültesi Araştırma Uygulama Çiftliği Hindicilik birimimizde yaklaşık altı ay önce besiye alınan 500 adet hindinin kesilerek, yılbaşı öncesi pazara sunulması planlanmaktadır" diye konuştu.

Nuh Ocak, hindilere yoğun talep olduğunu, yılbaşına yakın zamanda tükeneceğini kaydetti.

ÜNİVERSİTELİ HİNDİLER SATIŞA SUNULDU
ÜNİVERSİTELİ HİNDİLER SATIŞA SUNULDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 12:06:01
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 12:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?