6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Üniversiteli hindiler yılbaşına hazır

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) yetiştirilen Amerikan bronz cinsi organik hindiler, yılbaşı nedeniyle satışa sunuldu.

OMÜ Ziraat Fakültesi Araştırma Uygulama Çiftliği'nde yetiştirilen Amerikan bronz cinsi hindiler, yılbaşı için kilosu 7 YTL'den satılmaya başlandı. Hindiler ister kesilip hazır halde ister canlı olarak veriliyor.

OMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ergin Öztürk, hindi satışları ve yetiştirilmesi hakkında bilgi verdi. Ergin Öztürk, "Üniversitemizde yetiştirilmekte olan Amerikan bronz hindiler gerek bölgemizdeki vatandaşların hindi yetiştirilme hakkındaki bilgilerini geliştirmek gerekse bunların üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla ve araştırmalarda kullanmak üzere hindilerimizi yetiştiriyoruz. Hindilerimizi dönem dönem de satabiliyoruz. Şu anda uygulama çiftliğimizde 750 hindimiz bunmakta. 20 gün sonra gelecek olan yılbaşı için satışlarımız söz konusudur. Araştırma Uygulama Çiftliğimizde yetiştirdiğimiz Amerikan bronz cinsi hindilerimiz sadece Türkiye'de üniversitemizde yetiştirilmekte. Bu nedenle hindilerimizin bir kısmını damızlık olarak kullanmak amacıyla muhafaza altına almış durumdayız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 15:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?