5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Üniversitelilerden eğitime destek

Samsun'da, Gazi Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından başlatılan ve beldedeki ilköğretim okulu çağındaki öğrencilere takviye dersleri verilen kurslara destek veren üniversiteli gençler, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'ı makamında ziyaret etti. 

Öğrencilere teşekkür eden ve yaptıkları işin öneminden bahseden Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, sorumluluğun bilincindeki gençlerin, gelecek nesillere de bu sorumluluğu aktarması gerektiğini kaydetti. Gazi Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin, farklı bir çalışmaya imza atarak beldedeki çocukları bir araya toplayarak takviye dersleri vermeye başladığını ifade eden Başkan Kaldırım, "Bu dersleri ilk etapta emekli öğretmenlerimiz gönüllü olarak hizmet veriyordu. Eğitici sayısının hitap edebileceği sayıda öğrencilerimize ulaştık, destek olduk. Devamında üniversite öğrencilerinden gelen destek ile öğrenci sayımızı arttırmaya ve daha çok çocuğumuza destek olmaya karar verdik. Üniversite öğrencilerimize, verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

İlk günlerde 7 arkadaşıyla birlikte bu kararı aldığını ve ilerleyen zamanlarda diğer duyarlı arkadaşlarının da aralarına katılmalarıyla birlikte sayılarının 11'e çıktığını söyleyen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencisi Yasemin Ceviz, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'a böyle bir imkan sağladıkları için teşekkür etti. İmkanları el verdiği sürece destek olacaklarını vurgulayan Yasemin Ceviz, "Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'ın da belirttiği gibi, sorumluluğumuzun bilincinde 7 arkadaşımız ile birlikte derslere destek vermeye karar verdik. Yeni arkadaşlarımızın katılımı ile 11'e çıkan sayımızı daha da arttırarak daha çok gencimize ulaşılması ve geleceklerine katkı sağlanması için elimizden geleni yapmaya hazırız" diye konuştu. 

Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, kendisini ziyaret eden öğrencilere çikolata ikram ederek, "Ağzımızın tadı bozulmasın, gençlerle birlikteliklerimiz hep sürsün" ifadesini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 09:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?