2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Üreticilere tarım sigortası anlatıldı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, 'Tarım Ürünlerinin Sigortalanması' konulu eğitim semineri verildi.


Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi (TARSİM) Karadeniz Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu konuşmacı olarak katıldı.

İl Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası yetkilileri, muhtarlar ve çiftçilerin hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, çalışmalarının başında gelen en önemli unsurun çiftçilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi olduğunu vurguladı. Okur, "Çiftçilerimizin ürettiği ürünler çeşitli nedenlerle zarara uğradığında kayıplarını aza indirgemek amacıyla başlatılan tarım ürünlerinin sigortalanması uygulaması ilçemizde de yaygın olarak tercih edilmektedir.

Konunun daha iyi anlaşılabilmesi, akıllardan soruların kalmaması, Tarım Ürünleri Sigortası'nın ilçemizde de yeterince ve doğru kullanılabilmesi, çiftçilerimizin, don, kuraklık sel baskını ve yangın gibi afetlerden dolayı karşılaştıkları zararları en aza indirmek toplantının amacıdır. Buradaki bir önemli husus da Tarım Ürünleri Sigortalarının devlet destekli olup, poliçelerin yüzde 50'sinin hibe olarak ödenmesidir" dedi, TARSİM Karadeniz Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu ise yeni tarım sigortaları ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Yaşaroğlu, "Üreticilerin Çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptırmış olması lazım ki devlet ona destek versin. İlçe Tarım Müdürlüğü'ne giderek hangi ürünü ürettiğinize dair kayıt yaptırmanız gerekiyor.

Bitkisel üretimler, sera üretimleri, büyükbaş havyalar, kümes hayvanları ve su ürünleri dediğimiz kara ve denizde yetiştirilen balıklar sigorta kapsamındadır. Üreticiler ah vah dememesi için bu sisteme katılması lazım. TARSİM, kuraklık dışında yangın, heyelan, dolu ve olabilecek afetleri de karşılıyor. Hiç bir kar amacı olmayan üreticinin lehine çalışan bir kurumuz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 15:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?