5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Üretken kadınlardan sergi

Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Gaziosmanpaşa Toplam Merkezi'nde bir yıl içinde çok sayıda eğitim ve kurstan geçirilen kadınların el emeği göz nuru eserleri, Kültür Müdürlüğü bahçesinde sergilendi. 

Serginin açılışını yapan Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Gaziosmanpaşa Toplum Merkezi'nde kadın, erkek, çocuk bin 500 kişinin değişik eğitimlerden geçirildiğini, merkezde ev mefruşat, iğne oyası, takı tasarım ve örgü kurslarına katılan kadınların ise ürünlerinin sergilendiğini söyledi. 

Sergide eseri bulunan kadınların hukuki ve psikolojik danışmanlık dahil, kadının insan hakları eğitimine kadar bir çok konuda bilgi sahibi yapıldığına da değinen Ramazan Aksoy, "Ülkemiz kadınını yüreklendirmek lazım. Bir devleti güçlü kılan etkenlerin başında nüfusu, jeopolitik konumu, askerin tutumu, dış politikada izlenen rota gelir. Ancak bunlarla beraber o toplumu meydana getiren bireylerin niteliği de çok önemlidir. İnsanınız nitelikli ise devlet ve millet güçlü olur. Kadınlarımız konusunda özellikle biraz daha çaba göstermeliyiz. Çok iyi yetişmeliler. Üretken olmalı ve ürettiklerini satmalıdırlar. Çağımız halk eğitimi çağıdır" dedi. 

Kültür Müdürlüğü bahçesinde 3 gün boyunca satışı gerçekleştirilecek ürünleri yapan kadınların el becerilerine hayran kalan Aksoy, Gaziosmanpaşa Toplum Merkezi Müdürü Hicran Karadoğan Kınık'ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. 

Açılışa, Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Muharrem Soylu ve Çevre İl Müdürü Kadir Kılıç ile birlikte çok sayıda katılım oldu.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 15:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?