4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Usta öğreticilere kanser semineri

USTA ÖĞRETİCİLERE KANSER SEMİNERİ

Samsun'un Bafra ilçesinde, “4 Şubat Dünya Kanser Günü” nedeniyle Bafra Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerine seminer verildi.

Bafra Sağlık Grup Başkanlığı'nca düzenlenen seminer Bafra Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Koordinatörü Ayhan Özyürek yaptığı açıklamada, “Türkiye, dünya kanser araştırma dernek ve savaşı üyeleri arasında 2008 yılında en iyi çalışan grup olarak seçildi. Bu da Türkiye için gurur verici bir olay” dedi.

Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Hemşiresi Filiz Erdoğan seminerde, “Sigara kullanımı dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli kanser nedenidir” diye konuştu. Eğitim hemşiresi Filiz Erdoğan, “Sigara, Türkiye'de en sık rastlanılan kanser türü olan akciğer ve bronş kanserlerinin yüzde 90'ından doğrudan sorumludur. Mide, mesane, bağırsak, gırtlak ve ağız kanserleri ile rahim ağzı kanserlerinin oluşmasında da ciddi rol oynamaktadır. Sigara dünyada halen kanserden ölümlerin yüzde 30'undan sorumludur. Sigarayla kanser ilişkisi o kadar açıktır ki tütün kontrolü yapılan ülkelerde son 10 yılda kanserlerde yüzde 10'luk bir azalma kaydedilmiştir” şeklinde konuştu.

Kanser tedavisinde erken teşhisin öneminin altını çizen Erdoğan, erken teşhisin tedavi olanaklarını artırırken maliyetini azalttığını belirtti. Erdoğan son olarak, risk grubundakiler başta olmak üzere her insanın düzenli sağlık kontrolü yaptırması gerektiğine işaret etti.

USTA ÖĞRETİCİLERE KANSER SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 14:47:01
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 16:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?