6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Usulsüzlük iddiasına inceleme

Samsun İl Genel Meclisi'nde, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde kaynakların dağıtımda ve ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiası üzerine Samsun Valiliği tarafından inceleme başlatıldı.


İl Genel Meclisi Ekim ayı 4. toplantısı, İl Genel Meclis Başkanı Necati Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının günden dışı bölümünde, 2 meclis üyesi, 2 muhtar ve vali yardımcısından oluşan Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialar mecliste şok etkisi oluşturdu. Meclisi karıştıran iddialar sert tartışmalara neden oldu.

AK Parti'li Davut Albayrak'ın iddiaları üzerine Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyesi Reşat Keleş söz aldı ve hiç bir uygulamanın yeni olmadığını, daha önceki uygulamaların devamı olduğunu, yaptıkları tüm çalışmaların arkasında olduklarını söyledi. Yine birlik üyesi CHP'li Alaaddin Gök, birliğin dağ başı kanunlarıyla idare edilmediğini, birliğin bu yılki bütçesinin 360 bin YTL olduğunu, usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddiaların kanıtlanması gerektiğini, birliğin şeffaf olduğunu ve hiçbir
usulsüzlüğün bulunmadığını savunarak, kamu görevlileri dahil herkesin zan altında bırakıldığını vurguladı.


AK Parti'li birlik üyesi Davut Albayrak, birlikte haksızlık yapıldığını, bir köye 5 ton demir, 400 torba çimento, 5 bin YTL para verildiğini ve hiçbir dilekçenin olmadığını örnek gösterdi.


İddialar üzerine söz alan CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin, müfettiş talep etti. Kendi partisinin üyesi dahi olsa usulsüzlük yapanın yanında olmayacaklarını belirten Şahin, "İhalelerde usulsüzlük var. Ayrıca, bir esnaftan demir almıyorsunuz, babasına ihaleyi veriyorsunuz, mıcırı ona çektiriyorsunuz. Bizimle ilgili bir usulsüzlük varsa ben istifa edeceğim, üyemizi de istifa ettireceğim" dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Aydın Karmil, "Ufak tefek iddialar varsa kendi aramızda konuşarak çözüm bularak yapılan güzelliklere gölge düşürmeyelim. Biz kim olursa olursun doğru yapanların arkasında, yanlış yapanların ise karşısındayız" diye konuştu.


"Herkes işini bilecek, haddini aşmayacak" diyen İl Genel Meclisi Başkanı Necati Demir, "İl Genel Meclisi üyesiyim, ufak tefek hatalar olabilir. Hizmet birliğinde belgeleri aldım. 41 hizmet biriliği üyesi olan muhtar 46 bin YTL 3 yılda para alırken, 1 köy hiç para almamıştır. Böyle adaletsizlikler olmamalıdır. Hepimiz hizmet birliklerinde görev yapıyorsunuz. İnsanlar bizi seçti gönderdi buraya. Bir köy, adamı yok diye mağdur olmamalı. Herkesin hakkını hukukunu teslim etmeliyiz" şeklinde konuştu.


İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun, yapılan harcamaların usulen uygun olup olmadığını incelemek için teknik ve uzman kişileri görevlendirdiğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?