2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Uyanık değnekçi polise yakalandı

Samsun'da uyanık bir değnekçi, hastane etrafındaki kaldırım üzerine park eden araçlardan para alarak vatandaşları dolandırdı.

Değnekçi, para aldığı bir aracın yasak yere park ettiği için polis tarafından otoparka çekilmesi ve ceza yazılması sonucu yakayı ele verdi.


Olay, Adalet Mahallesi Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi yanı Asri Mezarlığı karşısında meydana geldi. Değnekçilik yaptığı iddia edilen bir şahıs, vatandaşları dolandırırken yakalandı. Ordu'nun Ünye ilçesinden Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'ne hasta getiren Ali Altuntaş(45), hastayı hastanede bıraktıktan sonra hastanenin oto parkında yer olmayınca 55 RF 491 plakalı minibüsü park etmek için yer aradı. Hastanenin yanında değnekçilik yaptığı iddia edilen Hüseyin Ş.(44), Ali Altuntaş'a kaldırım kenarında yer göstererek park ücreti için de 5 TL para istedi. Yanında 3 TL olduğunu belirten Ali Altuntaş, söz konusu parayı Hüseyin Ş.'ye verip yanında araç sahipleri Ahmet Efiloğlu ve Yüksel Efiloğlu(24) ile birlikte hastaneye gittiler. Geri döndüklerinde park ettikleri minibüsün yerinde olmadığını gören sürücü ve araç sahipleri panik içinde, gördükleri trafik ekibinin yanına koşup araçlarının çalındığını bildirdiler. Ancak, plakayı öğrenen Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri,
aracın yasak yere park ettiği için kendileri tarafından çekici yardımıyla otoparka çekildiğini ve park yasağını ihlal ettikleri için 61 TL de ceza yazdıklarını söylediler.
Öfkelenen sürücü Ali Altuntaş ile araç sahipleri, park ücretini ödediklerini, araçlarının niçin çekildiğine anlam veremediklerini söylediler. Trafik polisi, ücret verdikleri kişinin kendilerini dolandırdığını, söz konusu yere araç park etmenin yasak olduğunu belirtince, dolandırıldıklarını anlayan Ali Altuntaş, polisin kendilerine para alan kişiyi göstermesini isteyince Hüseyin Ş.'yi gösterdiler.

Bu sırada kaçmak istediği iddia edilen Hüseyin Ş., trafik ekipleri tarafından yakalanarak İlyasköy Polis Merkezi'ne teslim edildi. Hüseyin Ş.'nin uzun süredir aynı yerde araç park ettirip vatandaşlardan para alarak dolandırdığı ortaya çıktı. Ali Altuntaş ve araç sahibi Yüksel Efiloğlu, polise ifade vererek Hüseyin Ş.'den şikayetçi olduklarını söylediler. Gözaltına alınan zanlı Hüseyin Ş.'nin sorgulamasının devam ettiği bildirildi.


Değnekçiliğin kayıt dışı olduğu için Türk Ceza Kanunu'na göre 3-6 ay hapis ve 5 bin TL para cezası ile cezalandırıldığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 17:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?