6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Uyaroğlu'na son görev

Geçirdiği rahatsızlık sonucu önceki gece vefat eden Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Havza'nın Sesi gazetesinin kurucusu Abdullah Uyaroğlu(80), son yolculuğuna uğurlandı.


Geçirdiği bağırsak rahatsızlığı nedeniyle önceki gün Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan gazeteci Ahdullah Uyaroğlu, ameliyatın ardından yoğun bakımda kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Abdullah Uyaroğlu için Havza Belediyesi önünde bir tören düzenlendi.

Törene Havza Kaymakamı Azmi Çelik, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Emniyet Müdürü Elvan Çiçek, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necdet Uzun ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Törende konuşma yapan Necdet Uzun, "Basın camiası en değerli mensubunu kaybetti. Sevgili ağabeyimiz bizlere ışık olacaktır. 80 yaşında olmasına rağmen halen gazetecilik aşkı ile yürüdü ama Abdullah Uyaroğlu için söylenecek tek bir söz var: Adam gibi adamdı" dedi.

Havza Kaymakamı Azmi Çelik ve Belediye Başkanı Murat İkiz ise yaptıkları konuşmalarda, Havza'nın çok değerli bir insanını kaybettiğini vurguladı. Emektar gazeteci Abdullah Uyaroğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, öğle namazını müteakip Havza Kevser Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 15:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?