2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Uyuşturucu demek felaket demek

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun Temsilcisi Mümin Argun, alkol ve diğer uyuşturucu maddelerin sosyal bünyede meydana getirdiği tahribatın sosyal felaketleri de beraberinde getirdiğini söyledi.


1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle açıklama yapan Argun, kutsal bir vazifeyi ve büyük bir misyonu omuzlarında taşıyan Yeşilay Cemiyeti'nin, 89 yıl önce kurulduğunda ki canlılığının sürdürdüğünü dile getirdi. Sosyal bir felakete dönüşen alkol ve diğer uyuşturucular bağımlılığı her geçen daha da yaygın hale geldiğini belirten Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun Temsilcisi Mümin Argun, "Maddi ve manevi varlığımızı kemirmeye devam ediyor. Bu tehlikeli ve ürkütücü gidişata dur demenin vakti geçmektedir. Ülkesini ve nesillerini seven, yarınları için endişe duyan herkes vazifesini yapmalıdır. Elini taşın altına koymalıdır. Alkol ve diğer uyuşturucu madde iptilasının sosyal bünyede meydana getirdiği tahribatın sonuçları, artan cinayetler, mahvolan genç hayatlar, taze filizler, perişan olan aileler, sıklaşan trafik kazaları bu büyük felakete karşı köklü tedbirler alınmasına ihtiyaç olduğu bilinmelidir. Tarihin hiçbir döneminde, sel, yangın, fırtına, salgın hastalıklar, bugün uyuşturucunun verdiği zararı vermemiştir.


Hiçbir bağımlı, bir gün bağımsız olabileceği düşüncesiyle sigara, içki ve maddeye başlamaz. Hiçbir anne baba ve eğitimcinin, genç bireye bilinçli olarak yanlış yön vereceği söylenemez. Kötülüklerin anası olan uyuşturucu ve alkollü içkilerden uzak duralım" dedi.


Mart ayının ilk haftası "Yeşilay Haftası" olarak kutlandığı hatırlatan Mümin Argun, amaçlarının Türkiye'deki ahlaki ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde alkollü içecek, sigara, uyuşturucu ve madde kullanımını, özel sektör, devlet organları ile de iş ve gönül birliği yapılmasıyla en az miktara indirmek olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 15:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?