6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Uzman Çavuş, 3 kişiye hayat verdi

Samsun'da hayvan hırsızlarının jandarma ekiplerine açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Uzman Çavuş Serdar Dağ'ın organları 3 kişiye hayat verdi, 1 kişiye de ışık oldu. 

Samsun'da 2 gün önce sabaha karşı Çarşamba ilçesinin Dikbıyık beldesinde hayvan hırsızlarına yönelik takip başlatan Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine açılan ateş sonucu başına kurşun isabet eden Uzman Çavuş Serdar Dağ (33), ağır yaralanmıştı. 

Samsun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Serdar Dağ'ın daha sonra beyin ölümü gerçekleşmişti. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından şehit uzman çavuşun ailesinden organların bağış yapılması için izin alındı. 

Şehit Serdar Dağ'ın karaciğeri, böbrekleri, kalbi ve göz kornealarının kullanılabileceğinin tespit edilmesinin ardından veri bankasında yapılan taramada Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde kalp ve karaciğer nakli bekleyen 2 hasta, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde böbrek nakli bekleyen bir hasta ve göz korneası bekleyen bir hasta belirlendi. Gece hızlı bir şekilde Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nden karaciğerini almak için Doç. Dr. Birol Bostancı ve ekibi, yine aynı hastaneden kalbi almak için Opr. Dr. Mahmut Ulaş özel uçak ile Samsun'a geldi. 

Bağışçıdan alınan kalp acil nakil edilmesi gerektiği için yine özel uçakla Ankara'ya gönderilirken, karaciğer ambulans ile Ankara'ya gönderildi. Ayrıca, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen Yrd. Dr. Kamil Yakup ve ekibi böbreklerini, yine Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen göz cerrahi ekibi kornealarını alarak, acil nakil edilmesi için hemen hastaneye geri döndü. 

Şehit uzman çavuşun 3 kişiyi hayata bağlayacağını ve 1 kişiye de ışık olacağını ifade eden Opr. Dr. Mahmut Ulaş, "Biz kalp cerrahi ekibi olarak, başarılı bir ameliyat sonucu aldığımız kalbi, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde acil kalp nakli bekleyen bir hasta için gönderdik. Bunun dışında bağışçının karaciğeri de alınacak ve o da Yüksek İhtisas Hastanesi'ne gönderilecek. Şuan göz korneaları alınıyor. Onlarda Samsun'daki bir hastaya nakil edilecek. Son olarak böbrekleri de alınarak yine Samsun'da böbrek hastası olan bir kişiye nakil edilecek" dedi. 

İlk defa bir şehidin organlarının bağışlandığına dikkat çeken Opr. Dr. Ulaş, "Şehidimize Allah'tan rahmet ve ailesine başsağlığı diliyorum. Ailesi gerçekten örnek bir davranış sergilemiştir. Özellikle organ için bekleyen çok sayıda insanımız var. Bunların hepsi bizim insanımız. Bunları hayata bağlayabilmek için böyle bir şeye gerek var. Bütün ailelerin organ bağışında bulunması gereklidir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 10:11:15
Güncelleme :9 Nisan 2008 Çarşamba 12:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ DEMİR IP: 88.236.166.xxx Tarih : 12.04.2008 16:34:52

KOMUTANIM ALLAH SENİ RAHMET EYLESİN ÇOK İYİ BİR İNSANDIN.GERİDE KALANLARA DA ALLAH SABIR VERSİN