4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Uzmandan kene kontrolü uyarısı

PİKNİK SONRASI KENE KONTROLÜ UYARISI

Samsun İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Erdinç Özoğlu, piknikten sonra özellikle çocukların kene olup olmadığı yönünden kontrol edilmeleri gerektiğini söyledi.

Yaz ayları ile birlikte başlayan piknik eğlencelerin kötü sonla bitmemesi için anne ve babaların özellikle küçük çocukları kene yönünden kontrol etmesi gerekiyor. Piknik sonrasında özellikle küçük çocukların tepeden tırnağa kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Erdinç Özoğlu, "Pikniğe, tarlaya, bağa bahçeye gittikten sonra akşam eve gelince herkesin vücudunu kene yönünden kontrol etmesi lazım. Mümkünse uzun kollu, uzun paçalı ve açık renkli elbiseler giyilmeli. Keneler koyu renkli olduğu için açık renkli elbiselerde daha kolay görülebiliyor. Özellikle küçük çocukların vücutları kontrol edilmeli" diye konuştu.

Samsun'da 2010 yılında bu zamana kadar 40 pozitif vakaya müdahale edildiğini belirten Dr. Erdinç Özoğlu, bu hastaların 20'sinin Amasya'dan, 15'inin Samsun'dan, 2'sinin Ordu, 2'sinin Çorum ve 1'inin de Tokat'tan geldiğini söyledi. 2010 yılı içerisinde Samsun'da 5 hastanın hayatını kaybettiğini açıklayan Özoğlu, hayatını kaybedenlerin 3'ünün Samsun, 1'inin Amasya ve 1'inin de Çorum nüfusuna kayıtlı olduğunu, diğer hastaların tedavilerinin yapılmasından sonra taburcu edildiklerini, şuanda 3 pozitif hastanın OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğünü açıkladı.

PİKNİK SONRASI KENE KONTROLÜ UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 16:20:01
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 23:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?