6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Vakıf arazileri satılıyor

Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Muhsin Öztürk, 100 YTL kira alınan arazilerin ihale ile satılacağını söyledi.


İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Muhsin Öztürk, yatırım bütçelerinin 4 milyon YTL olduğunu, 1 milyon 500 bin YTL tutarında harcama yapıldığını söyledi.

Eski eser tadilatında Samsun Büyük Camii, Kavak Görgüç Paşa Camii, Vezirköprü Namazgah ve Ganioğlu Camii eserlerinin onarımlarının sürdüğünü belirten Öztürk, il merkezinde yürütülen eski yazıtların tespit edilmesi ve onarımlarının yapılması gibi çalışmalar nedeniyle onarım çalışmalarının uzadığını, Koruma Kurulu'nun kararının ardından ise ihale aşamasında olan Bafra Çarşı Camii, Samsun İsa Baba Türbesi ile Seyyid Kudbiddin Camii'nin onarımlarının yapılacağını kaydetti.


Vakıf olarak kendi arazilerinin olduğunu vurgulayan Öztürk, "Ayvacık, Tekkeköy, Salıpazarı, Çarşamba ilçelerinde bu işgalle arazilerde 10 dönümden 100 YTL kira alıyoruz. Hiç almasak dahi iyi. Bu işgalli arazilerin ihale yöntemiyle satmaya karar verdik. Ayvacık Kapıkaya köyünden başlattık. Genel müdürlükten onay bekliyoruz" diye konuştu.


Öztürk, taşınmaz malların satışla ilgili yeni düzenlemeler olduğunu, mülki amirler başta olmak üzere, belediye başkanlarının yardımcı olmasını istedi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 19:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?