2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vakıflar kira bedelini düşürdü

Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait Ordu'daki 23 gayrimenkulun, yaşanan ekonomik kriz göz önüne alınarak yüzde 15 indirimle 30 Nisan'da ihale yoluyla kiralanacağı belirtildi.


Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Ordu merkezde bulunan 23 gayrimenkulun 2010 yılı aralık ayına kadar ihale yoluyla kiralanmasına karar verdi. 30 Nisan'da gerçekleştirilecek ihalede, Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yaşanan ekonomik krizi dikkate alarak ortalama yüzde 15 oranında fiyat indirimine gitti. 23 işyeri, aylık 300 ila 6 bin TL arasında değişen muhammen bedelle yeni kiracılarını bulacak.
İhale hakkında bilgi veren Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Muhsin Öztürk, kapalı otoparklı taşınmazların ihalesi için, iştirakçilerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 26. maddesindeki değerlerin teminat olarak kabul edileceğini söyledi. Öztürk, taliplilerin ihaleye iştirak edebilmeleri için ihale saatinden önce Vakıflar Bankası Samsun Merkez Şubesi 2002201 numaralı ve T.C.Ziraat Bankası Saathane Şubesi 28597495-5001 numaralı hesaplardan birine veya Samsun dışındaki banka şubelerinden belirtilen hesaplara havale edecekleri geçici ve ek teminat bedellerini yatırarak makbuzunu, nüfus cüzdanı sureti, yerleşim yeri belgesi, şirketlerin, şirketler sözleşmesi, imza sirküleri, yetki belgesi, oda sicil kaydı ve ticaret sicil gazetesini; dernek ve sendikaların ise emniyetçe halen faaliyette olduklarına ait yazı ve yetki belgelerini ihale saatinden önce İhale Komisyon Başkanlığı'na vermeleri gerektiğini hatırlattı.


İhaleye katılacakların, ihale ilanında belirtilen en yüksek ek ve geçici teminatı yatırmaları halinde, diğer taşınmazların tamamının ihalesine katılabileceğini belirten Öztürk, "Ancak, iştirakçiler herhangi bir taşınmazın ihalesi uhdesinde kalması halinde diğer taşınmazlara teminatı yeterli olduğu taktirde katılabilirler. İhale çizelgesinin 23. sırasında kayıtlı 12 adet büro vasıflı taşınmaz, çatı katı ile birlikte bütün olarak kiraya verilecektir. İhale gün ve saatinden sonra yapılacak müracaat geçersiz sayılacaktır" dedi.


İhalenin, Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği binasında saat 14.00'da gerçekleştirileceğini kaydeden Öztürk, ihale sürecinin ardından fiyatlarda herhangi bir indirim yapılmayacağına dikkat çekerek, "Küresel mali krizi dikkate alarak kira bedellerini en az yüzde 15 düşürdük. Dükkanlar boş kalsa da, bir daha indirim yapılmayacak" diye konuştu.


Öztürk ayrıca, çevre düzenlemesi süren Samsun Büyük Camii'nin ise mayıs ayı içerisinde ibadete açılacağı müjdesini verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 14:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?