4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Vali Aksoy basınla buluştu

VALİ AKSOY SAMSUN BASINIYLA BULUŞTU

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, gerek Muğla'da gerek Mersin'de basın ile hep iyi diyalog içerisinde olduğunu belirterek, “Samsun'da da aynı şekilde olacaktır" dedi.

Son çıkan Valiler Kararnamesi ile Mersin'den Samsun'a atanan Vali Hüseyin Aksoy, Samsun basınıyla kahvaltıda buluştu. Polisevi'ndeki kahvaltıya Samsun Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, Samsun'da yayın yapan gazete, dergi ve internet sitesi yöneticileri, köşe yazarları, ajanslar ve ulusal yayın yapan gazete ve televizyon temsilcileri katıldı. Kahvaltıda gazetecilerle tek tek tanışan Vali Aksoy, açıklamalarda bulundu. Aksoy,

"Ben açık bir insanım. Bilgi noktasında ben var olan bir bilgi varsa sorulduğunda bütün açıklığıyla paylaşırım. Bundan sonraki süreçte zaman zaman çalışmalarımız olacaktır. Basını önemserim, basınımızın da durduğu nokta çok önemlidir. Bazen sadece eleştirisel gözle bakıp eleştirmek mümkün, bazen de farklı boyutlarda bakıp değerlendirmeler yapmak mümkün. Bardağın 4'te 3'ü dolu, 4'te 1'i boş deyip eleştirmek mümkün bir bakış açısına göre. Bu 4'te 3'ü doluysa bunun dolu olması için verilen emek, yapılan bir çalışma varsa onu da mutlaka vurgulamak lazım. O vurgulanmadığında, dile getirilmediğinde verilen emek noktasında gayret gösteren kurum ve kişiler motivasyon eksikliğine kapılmış oluyor. Olumlu eleştiriler olursa kentin sorunlarını çözmede çok daha iyi noktaya taşınır" diye konuştu.

Basının kamuoyu oluşturulmasında çok önemli rol üstlendiğini belirten Vali Aksoy, "Bakış açısı çok önemli, kentin moral ve motivasyonunun farklı bir noktaya taşınmasında basının rolü çok önemli. Ben Mersin Valiliği'ne başladığım zaman Mersin'de, 'Mersin bir terör şehri olmuştur, burası artık yaşanabilir bir şehir değildir' diyorlardı. Bazı insanlar ayrılma eğilimi gibi bir noktaya gelmişlerdi. Bugün artık Mersin'de lojistik, tarım, turizm konuşuluyor. Kentin daha iyi bir noktaya taşınmasında, kentin hedeflerinin ortaya konulmasında, basının kamuoyu oluşturulmasında ve onun yönlendirilmesinde çok önemli fonksiyonu olacaktır. Bu boyutu ile basınımız da kentin sorunlarının çözümünde mutlaka duyarlılık içerisindedir" şeklinde konuştu.

Samsun'da Basın İlan Kurumu'nun bir şubesinin açılacağı haberini veren Aksoy, konuşmasını şöyle tamamladı: "İlimizde Basın İlan Kurumu bir şube açma kararı aldı. Önümüzdeki aylarda Basın İlan Kurumu şubesini açmış olacak. Bu da ilimizde basınla olan ilişkilerin daha sağlıklı şekilde yürütülmesine katkı sağlayacak."

VALİ AKSOY SAMSUN BASINIYLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 13:53:00
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 13:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?