3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Vali Aksoy saldırıyı kınadı

VALİ AKSOY SALDIRIYI KINADI

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Gazi Devlet Hastanesi önünde 112 Acil Servis görevlilerine yapılan saldırıyı kınadı.

Samsun'un İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde M.O (71) isimli vatandaşın fenalaştığı haberini alan 112 Acil Servis ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı.

Vatandaşı hastaneye götürürken yakınlarının tepkisi ile karşılaşan sağlık ekipleri, yaşlı adamı Gazi Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Ambulansın ardından Gazi Devlet Hastanesi'ne gelen yaşlı adamın yakınları hastane önünde 112 Acil Servis'te görevli Dr. Zeynep Fırıncı, Acil Tıp Teknikeri Esen Bulut ve ambulans şoförü Ali Birinci'ye saldırarak darp etti.

Sağlık görevlileri aynı hastanenin acil servisine kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını belirten Vali Hüseyin Aksoy, "Kabul edilebilir bir şey değil. Özellikle halkın sağlığı için özveri ile çalışan 112 Acil Servis'teki arkadaşlarımıza bu tür bir saldırının izah edilebilir hiçbir tarafı yoktur, şiddetle kınıyorum. Yasal işlem yapıldı ve adli süreç başlatıldı. Halkın sağlığı için mücadele eden arkadaşlarımızın bu gayretlerine bu tür müdahale kabul edilebilir değil. Ola ki arkadaşlarımızın bir eksiklikleri varsa, böyle bir ihtimal söz konusu değil ama bunun yöntemi hiçbir zaman söz konusu olamaz. Hangi gerekçe olursa olsun görevini ifa eden arkadaşlarımıza bu tür saldırıyı makul gösteremez, bunun üzerinde ciddiyetle duruyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 15:59:00
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 16:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
att IP: 85.110.178.xxx Tarih : 10.05.2011 20:56:01

sonunda birisi 112 ye sahip çıkmış büyük başarı ..!