6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Vali cenneti gezdi

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 19 Mayıs ilçesine bağlı Yörükler beldesi ve Bafra ilçesine bağlı Doğanca beldesinde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Projesi'nin son aşamaya geldiğini söyledi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'nin önemli sulak alanlarından Kızılırmak Deltası'nın tanıtılması ve yaban hayatın korunması amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Projesi'yle ilgili çalışmaları inceledi.

Vali Güzeloğlu, Kızılırmak'ın Karadeniz'e döküldüğü alanın da içinde yer aldığı 56 bin hektar genişliğindeki Kızılırmak Deltası'ndaki kuş varlığının araştırılması, korunması ve tanıtılması amacıyla hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için başlatılan çalışmaların hedefine ulaşma noktasına geldiğini kaydetti.

Güzeloğlu, 12 bin hektarı bulan sulak alanları ve barındırdığı canlı türleri ile Türkiye'nin önemli doğal sistemlerinden birini oluşturan Kızılırmak Deltası'nda bugüne kadar yaklaşık 140 türün ürediğini ifade etti.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti yönetim binasının ve gözetleme kulelerinin 'Kuş Cenneti Projesi' inşaatının hızla devam ettiğini belirten Vali Güzeloğlu, inceleme sırasında, Kuş Cenneti yönetim binasının ve gözetleme kulelerinde bulunan çıtaların gelecekte çürümesini engellemek için acilen boyanmasını istedi.

ASFALT VE KONKASÖR ŞANTİYESİ İNCELEMESİ
Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, deltadaki incelemelerin ardından Bafra ilçesi Derbent Barajı'nın yakınında olan Samsun İl Özel İdaresi Asfalt ve Konkasör Şantiyesi'ni inceledi. Vali Güzeloğlu burada yaptığı açıklamada kamu hizmetlerinde verimliğinin çok önemli olduğunu belirterek, "Bafra ve Çarşamba ölçekli olmak üzere planlama ölçeğinde çalışmalarımız hedefine ulaşmıştır. Bafra ve çevresiyle ilgili olan asfalt ve konkasör şantiyesi tesisini hizmete geçirdik. Bu çok büyük gelişmedir. Bafra gibi bir İl büyüklüğünde bir ilçemiz, çevresiyle birlikte yaklaşık 500 bin nüfuslu bir noktaya hizmet vermektedir. Geçmiş yıllar aşılarak dev noktalar elde edildi. Bafra Köylere Hizmet Götürme Birliği de çok yönlü olarak çalışıyor. İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclis Üyeleri de bu konuda çok güzel çalışıyor" diye konuştu.

Geziye 19 Mayıs İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, 19 Mayıs Belediye Başkanı Yılmaz Erel, İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Doğanca Belediye Başkanı İsmail Mutlu, Yörükler Belediye Başkanı Süleyman Eroğlu ve çok sayıda yetkili katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 23:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?