2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Vali eski Tekel binasını gezdi

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Alaçam Meslek Yüksek Okulu'nun(MYO) yapılacağı eski Tekel binasını gezdi.


OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Alaçam Belediye Başkanı Fırat Anarat, Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Alaçam Garnizon Komutan Vekili Abdullah Sezer'in de işlik ettiği okul gezisinde Vali Güzeloğlu, Alaçam'da OMÜ'nün bu alandaki açılımı, meslek yüksek okulunun istihdama dönük ve istihdam açısından doğrudan iş bulma ve ekonomiye katkı sağlama konusunda bir düşünceyi içerdiğini belirtti. Vali Güzeloğlu, "Valilik olarak tüm çalışmalarımızda merkezi ve yerel yatırım ve planlamalarımızda istihdam öncelikli bir düşünce içindeyiz. Bu alanda alaçama şu anda Özelleştirme İdaresi'nde bulunan geçmişte Tekel idaresinde olan ve alt yapısı itibariyle binamızın Alaçam Meslek Yüksek Okulu olarak üniversite yapılması aşamasındayız. Bununla birlikte üniversite senatomuz Alaçam'da bu binada Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) okulun kurulması kararını aldı. İşin güzel tarafı bu okulumuz Türkiye'de çok az olan şu anda üniversite bünyesinde henüz eğitime konu edilmeyen bir alanda, lojistik alanında eğitim verecek. Lojistik alanında vereceği eğitim ile birlikte 2010 yılında Türkiye'de açılacak iki yüksek okulundan biri de Alaçam'da açılmış olacak" dedi.


Hasan Basri Güzeloğlu, Valilik olarak okulun eğitime hazırlanması, eksikliklerinin giderilmesi için gerekenleri yapacaklarını vurgulayarak, "Alaçam'da bugün geldiğimiz gibi 2010 yılında okulumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Bu okul sadece bölgeye değil, ülkeye hitap edecek. Alaçam'ın yıllardır haklı bir beklentisi vardı. Ekonomik gelişmede, doğru bir modelleme ile buluşmuştur" şeklinde konuştu.
Ayrıca Alaçam'ın turizm anlamında yapılacak planlarla ilgili bilgiler veren Vali Güzeloğlu, şunları kaydetti: "Alaçam'ın kültür turizmini, deniz ve tarih öğelerinin güçlendirilmesi önceliğimizdir. İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) çalışmalarına başlamıştır. Bunlardan biri 'Sokak İyileştirme ve Sokak Geliştirme' projemiz. Alaçam'da tarihi konaklarımız var. Bu konakların mülkiyet sorunlarının devrimi ve bize çözülmesini bekliyoruz. Buralarda restorasyon çalışmalarımız fonksiyonel olarak bunların tarih turizmine ve kültür turizmine dönüştürme çabalarımız var. Eski İlçe Özel İdaresi binasının restorasyon çalışmalarına hemen başlıyoruz. Alaçam'ın sahil kesiminin iyileştirilmesi hem de meslek yüksek okulu ile kültür, tarih ve deniz ile buluşmasıyla kısa sürede canlılık kazanacağını, kalkınma adına önemli dinamitlerin bu anlamda geleceğe taşıyacağını düşünüyorum."
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, gezinin sonunda yapımı tamamlanan ve hizmete giren Alaçam İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 19:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?