6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Validen Bafra'ya ziyaret

Samsun'un Bafra ilçesini ziyaret eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, OSB toplantısına başkanlık etti, Bafra Müzesi, Bafra Belediyespor tesisleri ve Bafra T Tipi Cezaevi kompleksinde incelemelerde bulundu.

Bafra Organize Sanayi Bölgesi(OSB) toplantısı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında Bafra Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra, Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra OSB Müdürü Mustafa Reis ve OSB yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı başında açıklama yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Bafra Organize Sanayi Bölgemizde bugüne kadar 10 parsel tahsisi yapıldı. Bunlardan 4 parselimizde üretim devam ediyor. İstihdam sağlanarak üretim devam ediyor. Kimi işletmelerin sektörel ve dönemsel olarak istihdamları ile birlikte tam faaliyetleri yapılıyor.

Bafra OSB'de şuan 3 parselde ise inşaat yapım çalışmaları son aşamasına geldi. 1 parselde ise şuan proje çalışmaları devam ediyor. Yatırım tahsis taleplerinin devam etmesi beni çok memnun etti. Sektörel destek kararları doğrultusunda yatırımların daha çok artacağına inanıyoruz. Bilindiği gibi Bafra-Samsun yolu tamamlandı. Bugün Bafra-Samsun'la entegre konumdadır. Çok daha rahat yolculuktan sonra hem sosyal hem ticari hem de kültürel açıdan sonra çok büyük kolaylık sağlanmıştır. Bafra Organize Sanayi Bölgesi Samsun'a hitap eder ve Samsun için kullanılan bir sanayi bölgesidir. 2009 yılında Bafra Organize Bölgesi'ne ilginin ve taleplerin çok olacağına inanıyorum" dedi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bafra OSB toplantısından sonra Bafra Müzesi'ni, Bafra Belediyespor tesislerini ve Bafra T Tipi Cezaevi kompleksini gezdi. Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Bafra Müzesi hakkında yaptıkları çalışmaları Vali Güzeloğlu'na anlattı. Ünal, Bafra ilçesinin Büyükcami Mahallesi Gazipaşa Caddesi'nde bulunan yeni müze binasının yakında hizmete gireceğini söyledi.

Vali Güzeloğlu ise Bafra ilçesinde bir kazının devam ettiğini ve Bafra'da eski binanın restorasyonunun bittiğini ve arkeoloji müzesinin çok görkemli hale getirilmesinin ve eserlerin sergilenmesinin ise sevindirici olduğunu kaydetti. Güzeloğlu, "Bafra ilçesinin kültür değerlerini ve varlığını her zaman gündeme getiriyoruz. 2009 yılında turizm ve kazı konusunda Bafra çok büyük bir ivmeyi yakalayacak. Müze, Bafra'nın İkiztepe kazılarının eseri olacak" diye konuştu.

Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş ise 2 tane tarihi binayı restore ettireceklerini söyledi. Daha Sonra Bafra Belediyespor'u ziyaret eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, sporcularla sohbet etti. Başarılarının her zaman kendilerini sevindirdiğini belirten Güzeloğlu, ferdi değil, takım halinde yapılan çalışmaların her zaman zirveye ulaştıracağını ifade etti.

Bafra T Tipi Cezaevi kompleksi ziyaretinde Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal'dan cezaevi hakkında bilgi alan Güzeloğlu, Bafra'nın Sarıçevre köyü sınırları içerisinde yer alan 90 bin metrekare açık, 49 bin metrekare kapalı alan üzerine yapımı son aşamaya gelen Bafra T Tipi Bölge Cezaevi'nin yüzde 98 tamamlandığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 17:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?